Preview Serie A 22/23: Milan

Gepubliceerd op 13 augustus 2022 om 12:07

Milan werd afgelopen seizoen voor het eerst in 10 jaar landskampioen. Omdat ze de selectie deze zomer met Charles De Ketelaere wisten te versterken en – op Franck Kessie na - geen belangrijke spelers kwijtraakten, denk ik dat het de Rossoneri moet lukken om die titel te prolongeren en de Scudetto ook komend seizoen binnen te slepen.

 

Het leek er even op dat het deze zomer onrustig zou worden bij Milan. De club kreeg een nieuwe investeringsmaatschappij als eigenaars. Door de overname bleven de contractverlengingen van Paolo Maldini en Ricky Massara – de twee architecten achter het kampioensteam – veel te lang uit. Het duo liep zelfs even uit hun verbintenis, maar bleef uiteindelijk toch aan. En dus bouwen de twee technische mannen ook dit jaar aan een kampioensteam.

 

De komst van Charles De Ketelaere – die voor meer dan dertig miljoen euro van Club Brugge overkwam – lost voor trainer Stefano Pioli veel op. De Rossoneri kampten afgelopen seizoen met een gebrek aan kwaliteit en op de nummer 10-positie stelde de ene na de andere speler teleur. De verwachting is dat De Ketelaere absoluut een basisspeler wordt en de flanken en Giroud van bruikbare ballen moet gaan voorzien. Pioli vergeleek hem al even met Kaka, dus in die zin zijn de verwachtingen hooggespannen. Lukt het De Ketelaere onverhoopts niet, dan heeft Milan met Yacine Adli van Bordeaux overigens een talentvol alternatief binnengehengeld. De verwachting is dat hij ook best wat minuten kan gaan maken.

 

Doordat spelers zoals Tomori, Hernandez, Tonali, Giroud en zelfs Ibrahimovic ook komend seizoen ‘gewoon’ aan Milan verbonden zijn, is er deze zomer verder weinig veranderd in het rood-zwarte gedeelte van de stad. En dus kan Pioli voortbouwen op de degelijkheid van afgelopen jaar. Het is een degelijkheid waarmee de Rossoneri beter bleken te zijn dan de concurrentie en uiteindelijk de 19e titel binnen wisten te slepen.

 

Trainer: Stefano Pioli

Speler om op te letten: Charles De Ketelaere

Prognose: 1e

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.