Preview Serie A 22/23: Inter

Gepubliceerd op 13 augustus 2022 om 11:28

Voor Inter kan het komend seizoen alle kanten op. De club haalde met Romelu Lukaku de kampioenenmaker van twee jaar geleden terug en lijkt in de breedte sterker dan vorig seizoen, maar raakte met Ivan Perisic de beste speler van afgelopen jaar kwijt en oogde in de voorbereiding nogal wiebelig. Het is voor de club te hopen dat het mislopen van Paulo Dybala en Bremer zich niet laat wreken.

 

Omdat de Chinese eigenaars van Inter nog altijd de hand op de knip houden en te club weigeren te verkopen hebben de Nerazzurri deze transferperiode niet écht kunnen investeren. Lukaku wordt van Chelsea gehuurd en ook voor aanwinsten Mkhitaryan en Onana – die voorlopig geen eerste keeper lijkt te worden - werd niets neergelegd. Het budget dat er wél was werd in Asllani geïnvesteerd, waardoor de al maandenlange gereserveerde Dybala en Bremer uiteindelijk niet helemaal over de brug konden worden getrokken.

 

Waar Perisic al transfervrij vertrok, leek het er lang op dat Inter nóg een belangrijke speler kwijt zou raken. Om over het boekjaar geen verlies te lijden moest er een dikke klapper worden gemaakt. Het had er daardoor alle schijn van dat Milan Skriniar naar Paris Saint-Germain zou vertrekken. De Fransen legden echter niet de gevraagde 70 miljoen euro neer, waardoor Milan in Milaan bleef en het komend seizoen waarschijnlijk alsnog in de clubkleuren van Inter tegen Milan opneemt.

 

Toch is het zeker niet 100 procent zeker dat Skriniar bij Inter blijft – waardoor de Nerazzurri in relatieve onzekerheid aan de competitie starten. Zeker gezien de wiebelige ogende verdediging in de voorbereiding zou een verkoop van de Slowaak fataal kunnen zijn voor de titelkansen van zwart-blauw. Met Bremer koos de beoogde vervanger namelijk al voor Juventus.

 

Al met al denk ik dat de titelstrijd ook komend seizoen een Milanees onderonsje wordt. Ik denk dat Milan wederom aan het langste eind trekt.

 

Trainer: Simone Inzaghi

Speler om op te letten: Kristjan Asllani

Prognose: 2e

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.