Ik ben Willem Haak. Tussen 2015 en 2019 heb ik International Studies aan de Universiteit Leiden gestudeerd. Nadat ik deze Bachelor succesvol heb afgerond ben ik - ook in Leiden - begonnen met de eenjarige Master Journalistiek en Nieuwe Media.

 

Door de jaren heen heb ik me meer en meer gespecialiseerd in Italiaans voetbal. Tussen 2014 en 2015 heb ik tien maanden in Italië gewoond. In deze periode heb ik de taal geleerd en heb ik meer dan 30 voetbalwedstrijden bezocht. Hoewel het 29 keer in een spectaculaire 0-0 eindigde, beviel het bezig zijn met voetbal me heel erg goed. Sindsdien probeer ik dan ook om van deze hobby mijn werk te maken.

 

Gedurende het seizoen 2017-2018 was ik co-commentator bij Eurosport, waar ik samen met David Endt verslag deed van wedstrijden uit de Italiaanse Serie A. Inmiddels ben ik host van de Lo Stadio Podcast over Italiaans voetbal. De podcast verschijnt gedurende het voetbalseizoen iedere week. We maakten tot op heden meer dan 130 afleveringen.

 

In het verleden heb ik artikelen geschreven voor o.a. Catenaccio, Vice Sports, NUsport en het magazine van Staantribune. Daarnaast verscheen ik op vaste basis als specialist Italiaans voetbal in de shows van online voetbalkanaal FC Afkicken. Ook werkte ik bij Southfields - wat op sportgebied een groot productiebedrijf is.

 

Ik hoop me in toekomst verder te ontwikkelen, ben leergierig en sta altijd open voor nieuwe uitdagingen. Hierbij zou ik vooral op de gebieden van organiseren, redactiewerk, interviewen, presenteren sociale media en projectmanagement mijn steentje kunnen bijdragen.

 

Contact:

willemadriaanhaak@gmail.com