Preview Serie A 22/23: Juventus

Gepubliceerd op 13 augustus 2022 om 08:14

De terugkeer van Massimiliano Allegri als trainer van De Oude Dame leverde afgelopen seizoen niet bepaald op wat de fans ervan gehoopt hadden. Juve deed eigenlijk geen moment mee in de strijd om de Scudetto, eindigde met stug en ouderwets voetbal op een teleurstellende vierde plek en ontwikkelde zich tot het saaiste elftal van de Serie A.

 

Namen als Bremer, Di Maria, Pogba en Kostic moeten er aankomend seizoen voor gaan zorgen dat de ploeg van Allegri wél aan de verwachtingen gaat voldoen. Ondanks dat de net genoemde namen stuk voor stuk spelers zijn die – zeker in de Serie A – het verschil kunnen maken en samen de competitie op kunnen rollen, lijkt dat voorlopig een moeilijk verhaal te worden.

 

De selectie van Juve is namelijk simpelweg nog steeds niet op orde. Weliswaar keert Chiesa binnenkort terug van een blessure en heeft de ploeg met namen zoals Vlahovic en Locatelli ook buiten de aanwinsten veel kwaliteit in huis – het is totaal onduidelijk wat de sterkste formatie met deze samenstelling van de selectie is en met De Ligt, Dybala en Chiellini vertrokken er enkele (belangrijke) basisspelers. Daarnaast voldoet de tweede garnituur niet, waardoor Juventus al snel op enkele rotte appels moet terugvallen.

 

Kortom: voorlopig weinig reden voor écht enthousiasme in het zwart-witte gedeelte van Turijn. Het is duidelijk dat Juve zich in de laatste paar weken van de transferperiode nog gaat versterken. Memphis is meerdere keren genoemd en mogelijk komt er ook op het middenveld nog een versterking. Lukt dat, dan gaat het voor Allegri – die het komend seizoen écht weer moet laten zien – de goede kant op.

 

Je weet het nooit met Juventus en uiteindelijk is De Oude Dame absoluut onsterfelijk. Toch ga ik voorzichtig voor een teleurstellende vierde plek.

 

Trainer: Massimiliano Allegri

Speler om op te letten: Angel Di Maria

Prognose: 4e

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.