Preview Serie A 22/23: Napoli

Gepubliceerd op 12 augustus 2022 om 17:54

In de aanloop naar het komende seizoen is er bij Napoli weinig om enthousiast over te worden. Belangrijke basiskrachten Lorenzo Insigne en Kalidou Koulibaly vertrokken en er werd – op een redelijk beschamende manier - ook afscheid genomen van Dries Mertens. Als klapper op de vuurpijl lijkt ook Fabian Ruiz nog te vertrekken.

 

Door de vele personele wijzigingen is het niet echt duidelijk hoe Napoli er op de vooravond van de Serie A aan toe is. Weliswaar zijn de kenners enorm te spreken over aanwinsten Olivera (linksback) en Kim (centrale verdediger) – die zich in de voorbereiding liet gelden door zijn veelvuldig geziene imitatie van PSY -, in het doel, op het middenveld en in de aanval kwam er voorlopig weinig bij.

 

In de resterende weken van de transferperiode focust Napoli zich dan ook op het halen van een keeper en een extra aanvaller. In die zoektocht worden de namen van Keylor Navas (PSG) en van Sassuolo-talent Raspadori het vaakst genoemd. Laatstgenoemde, de veelzijdige Europees kampioen, kan op iedere positie in de aanval uit de voeten en kan bij Napoli uitgroeien tot topspeler in de Serie A. Hij lijkt de transfersom van meer dan 30 miljoen euro dan ook meer dan waard.

 

Raspadori is dus nog niet binnen en Insigne vertrok. Het betekent dat Khvica Kvaratskhelia zich in de eerste weken van de competitie voor een plek in de basis mag gaan opmaken. De Georgiër kwam voor een bedrag van rond de tien miljoen euro over van Dinamo Batumi en staat bekend om zijn goede dribbel. Hij is een van de spelers waar ik het meest nieuwsgierig naar ben. Heel veel mooier dan een exotische Georgiër in Napels wordt het niet.

 

Desondanks denk ik het verliezen van drie belangrijke basisspelers zwaar gaat wegen voor Napoli. Een zesde plek is voor de Partenopei dan ook absoluut enorm teleurstellend. Het is het resultaat van de transferpolitiek van eigenaar De Laurentiis.

 

Trainer: Luciano Spalletti

Speler om op te letten: Khvica Kvaratskhelia

Prognose: 5e

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.