Preview Serie A 22/23: Atalanta

Gepubliceerd op 12 augustus 2022 om 14:57

Bij Atalanta is het al een paar maanden onrustig. Verdediger Jose Luis Palomino werd geschorst na een positieve dopingtest en Gian Piero Gasperini is al anderhalf jaar ontevreden over de samenstelling van de selectie. De woede en teleurstelling van de trainer leidde eind vorig seizoen al tot het vertrek van sportief directeur – en een van de grondleggers van het succesverhaal in Bergamo - Giovanni Sartori.

 

De ontevredenheid van Gasperini sluimert nog steeds door en heeft ook zijn uitwerking op de seizoensstart van de Orobici. Het was voor best een tijd onduidelijk of de oefenmeester überhaupt wel trek had in een nieuw seizoen als trainer in Bergamo. Uiteindelijk bleef hij aan. De vraag is voor hoe lang, want na het vertrek van Miranchuk en Pessina is er geen reden om wél gelukkig te zijn.

 

Hoewel Atalanta zelf ook de transfermarkt op ging en zich onder anderen met Ederson – een van de revelaties van het afgelopen Serie A-seizoen – en Ademola Lookman versterkte, lijkt de selectie van de mooie volksclub zeker niet beter dan afgelopen seizoen. Het was een seizoen waarin de ploeg enorm wisselvallig presteerde en daardoor Europees voetbal uiteindelijk misliep.

 

Dit seizoen moet het dus beter. Omdat Gasperini het in Bergamo tot nu toe altijd bij het juiste eind had, spelers zoals Boga een tijdje extra hebben gehad om zich aan de formatie en het spel van de ploeg aan te passen, Ederson een hele mooie aanwinst is en ik blind in Teun Koopmeiners vertrouw denk ik dat Atalanta zich uiteindelijk wel zal oprichten en op een – redelijk – goede zesde plek kan eindigen.

 

Trainer: Gian Piero Gasperini

Speler om op te letten: Ederson

Prognose: 6e

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.