Preview Serie A 22/23: Fiorentina

Gepubliceerd op 12 augustus 2022 om 10:58

Onder trainer Vincenzo Italiano maakte Fiorentina de verwachtingen afgelopen seizoen eindelijk weer eens waar. La Viola eindigde als 7e en plaatste zich met mooi, aantrekkelijk en aanvallend voetbal voor de voorronde van de Conference League. Omdat de selectie redelijk intact is gebleven, denk ik dat het Fiorentina ook komend seizoen lukt om zich te mengen in de strijd om de Europese tickets.

 

Nadat Dusan Vlahovic afgelopen winter besloot om Florence achter zich te laten, versterkte Fiorentina zich met Krzysztof Piatek en Arthur Cabral. Het duo presteerde echter niet naar behoren, waardoor de door Vlahovic achtergebleven leegte zich toch deed voelen. Piatek keerde terug naar Hertha. Cabral maakt nog wél deel uit van de selectie van Italiano.

 

Toch is de Braziliaan komend seizoen niet de eerste spits, want Fiorentina heeft zich voor de spitspositie alsnog versterkt – en wel met Luka Jovic. De Servische bomber kwam via een ingewikkelde constructie over van Real Madrid en moet komend seizoen voor de doelpunten gaan zorgen in het Artemio Franchi. Ik zou zeggen dat het hem gaat lukken om indruk te maken – met Gonzalez en Ikone op de flanken zou de aanvoer in ieder geval in orde moeten zijn.

 

Afgelopen seizoen was de keeperspositie het pijnpunt van Fiorentina. Met Pierluigi Gollini lijkt La Viola zich ook op die plek voldoende te hebben versterkt. Tel daarbij op dat Milenkovic waarschijnlijk in Florence blijft en – hoewel ik totaal niet onder de indruk ben van de van Juventus overgenomen Mandragora - ook het middenveld met namen als Amrabat en Bonaventura dik in orde is en ik denk dat Fiorentina zich in de strijd om de subtop gaat mengen – al denk ik wel dat ze uiteindelijk tekort komen voor een Europees ticket.

 

Trainer: Vincenzo Italiano

Speler om op te letten: Luka Jovic

Prognose: 8e

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.