Preview Serie A 22/23: Sassuolo

Gepubliceerd op 12 augustus 2022 om 09:09

Sassuolo blijft de plek in Italië waar talenten het beste rijpen. Hoewel de Neroverdi met Gianluca Scamacca hun topscorer naar West Ham zagen vertrekken en de kans groot lijkt dat ook Giacomo Raspadori een stap gaat maken, blijft er voor de club nog genoeg over om komend seizoen terug te keren in het linkerrijtje.

 

In het eerste seizoen onder Alessio Dionisi – die iets meer dan een jaar geleden de naar Shakthar Donetsk vertrokken De Zerbi opvolgde – lukte het Sassuolo om op bezoek bij Milan, Inter én Juventus te winnen. Toch zette de club een stapje achteruit. Het lukte geen moment om mee te doen om de Europese plekken. De uiteindelijke 11e plek was keurig, maar niet fantastisch.

 

Hoewel Sassuolo wat spelers kwijtraakte, acht ik de kans best aanwezig dat het aankomend seizoen weer de goede kant op gaat. Ook de concurrentie verkocht een paar belangrijke krachten en de Neroverdi staan er om bekend hun spelers goed te vervangen.

 

Met Agustin Alvarez – die voor 12 miljoen euro van Penarol is overgenomen en die onder Football Manager-spelers vast en zeker bekend is – en Andrea Pinamonti - die voor veel geld overkwam van Inter en een garantie is voor goals - zijn de vervangers van Scamacca al in huis en ook voor Kristian Thorstvedt werd veel geld neergelegd. De aanvallende middenvelder kwam over van Genk, waar hij vorig jaar indruk maakte als basisspeler. Lukt het ook om het vertrek van Raspadori op te vangen, dan staat er een meer dan prima team.

 

Wonder boven wonder bleef Domenico Berardi – vorig seizoen met 15 doelpunten en 17 assists een van de betere spelers van de Serie A – overigens voor de club behouden. Doordat het aanblijven van de rechtsbuiten Antonio Di Natale-esque vormen aanneemt en hij de volgende stap maar niet zet, zit Sassuolo op aanvallend gebied voorlopig nog goed. Tel daarbij op dat ook Traore, Frattesi, Müldür en Lopez nog in het Reggio Emilia te bewonderen zijn en ik denk dat een 9e plek er zeker in zit.

 

Trainer: Alessio Dionisi

Speler om op te letten: Agustin Alvarez

Prognose: 9e

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.