Preview Serie A 22/23: Monza

Gepubliceerd op 10 augustus 2022 om 21:36

Voor Monza is er alles aan gelegen om het allereerste seizoen in de Serie A onvergetelijk te maken. Met good old Berlusconi als suikeroom en Galliani als koning van de transfermarkt lijkt alles mogelijk voor de Biancorossi. Mede door een aantal enorm indrukwekkende aanwinsten is een plekje in de top-10 direct haalbaar.

 

Het leek er afgelopen seizoen even op dat Monza promotie naar het hoogste niveau uit haar handen liet glippen. De ploeg eindigde als vierde, moet de play-offs in en leek daarin ten onder te gaan tegen Pisa. Uiteindelijk lukte het de ploeg van Giovanni Stroppa – die als speler actief was voor het Milan van Berlusconi en Galliani - om de situatie om te draaien en werd een plekje in de Serie A van dit seizoen toch veiliggesteld. Dat is goed nieuws, want met Monza hebben we een van de meest ambitieuze promovendi ooit in huis.

 

Door de korte lijntjes van Galliani lukte het de club namelijk om spelers zoals keeper Alessio Cragno (Cagliari), Stefano Sensi (Inter) en Europees kampioen Matteo Pessina (Atalanta) via uiteenlopende – en soms ingewikkelde – constructies naar het Stadio Brianteo te halen. Het zijn namen die stuk voor stuk niet bij een Italiaanse subtopper zouden misstaan en waarvan gedacht werd dat ze nooit naar een promovendus zouden trekken. Komend seizoen spelen ze voor Monza, waardoor het enorm interessant wordt om te zien wat de club kan.

 

Bij het bestormen van de top zal vooral een sleutelrol voor Pessina weggelegd zijn. De middenvelder werd opgeleid door Monza en keerde deze zomer dus terug op het oude nest. Hij kreeg direct de aanvoerdersband, waardoor de kans groot lijkt dat de (ex-)international de komende jaren uitgroeit tot een absoluut clubicoon.

 

Lukt het Stroppa om van de flinke hoeveelheid aankopen een hecht team te maken, dan denk ik dat een tiende plek voor Monza er komend seizoen absoluut in zit. Lukt dat, dan is het absoluut niet het einde, maar vooral het begin van een periode waarin de club zich tussen de Italiaanse subtop zal nestelen.

 

Trainer: Giovanni Stroppa

Speler om op te letten: Matteo Pessina

Prognose: 10e

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.