Preview Serie A 22/23: Torino

Gepubliceerd op 10 augustus 2022 om 18:19

Wie trainer Ivan Juric en sportief directeur Davide Vignati eind juli met elkaar zag vechten, weet dat het deze transferzomer tot nu toe niet fantastisch gaat bij Torino. De club raakte met Bremer de beste verdediger van de Serie A kwijt en zag ook aanvoerder Belotti en basiskrachten Mandragora, Praet en Pobega vertrekken. Mede door de lakse houding van vervelende eigenaar Urbano Cairo kwam er voorlopig weinig voor terug, waardoor Torino – na vorig seizoen enorm sterk te zijn geweest – toch weer een stapje terug lijkt te moeten zetten.

 

De selectie van Juric is op dit moment verre van competitief. Het is de verwachting dat Toro zich net als vorig jaar nog flink gaat versterken in de laatste weken dat de transfermarkt open is. Het afwachtende handelen op de transfermarkt is de laatste jaren – tot frustratie van menig trainer – kenmerkend voor het Torino van Cairo, die steeds vaker lang lijkt te willen wachten op het moment dat er buitenkansjes beschikbaar komen.

 

Een van de buitenkansjes was vorig jaar Samuele Ricci. De middenvelder kwam afgelopen winter over van Empoli en heeft een half jaar gekregen om zich aan de kenmerkende tactiek van trainer Juric aan te passen. Het is de verwachting dat hij dit seizoen een onbetwiste basisspeler wordt. Wie er naast hem komen te staan is nog de grote vraag.

 

In de spits is het enorm afwachten. Aanvoerder Belotti, voor wie Cairo een paar jaar geleden nog 100 miljoen euro vroeg, liep transfervrij de deur uit. Sanabria en Pellegri mogen samen om het plekje in de spits strijden. Mogelijk komt er nog een aanvaller bij.

 

Hetzelfde geldt voor de verdediging, waar met Bremer een absolute sterkhouder vertrok. Voorlopig is er geen vervanger aangetrokken, waardoor de kans aanwezig is dat oud-PSV’er Ricardo Rodriguez het seizoen als centrale verdediger begint. Het lijkt me voor Juric allemaal geen ideale voorbereiding op een seizoen waarin hij de volgende stap met Torino wilde zetten. De woede is dan ook best begrijpelijk. Al acht ik de oefenmeester nog steeds in staat om Toro naar een mooie 11e plek te loodsen.

 

Trainer: Ivan Juric

Speler om op te letten: Samuele Ricci

Prognose: 11e

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.