Preview Serie A 22/23: Udinese

Gepubliceerd op 10 augustus 2022 om 14:59

  Zoals ieder seizoen heeft Udinese een selectie waarover je eigenlijk niet weet wat je moet zeggen. Namen als Udogie en Beto waren in augustus 2021 nog relatief onbekend, toch zijn ze een jaar na hun stap naar het Friuli een veelvoud waard van wat er voor het duo – dat enorm belangrijk was in de makkelijke handhaving van afgelopen Serie A-jaargang - werd neergelegd.

   

  Het scoutingsysteem van Udinese staat nog steeds bekend als een van de betere van Italië, waardoor het niet ondenkbaar is dat de club ook deze zomer met een konijnen uit de hoge hoed van eigenaar Pozzo is komen zetten. Wat dat betreft zet ik mijn geld op Fedy Ebosele – wat een Nigeriaans-Ivoorse linkshalf is die transfervrij van het Engelse Derby County werd overgenomen.

   

  Toch is er wel degelijk wat reden voor zorgen bij Udinese. Gabriele Cioffi werd afgelopen seizoen aangesteld als tussenpaus en deed het meer dan goed. Ondanks dat de club hem een langer contract wilde aanbieden, besloot Cioffi om naar Verona te vertrekken. Voor zijn opvolger Andrea Sottil – in het verleden als speler actief bij Udinese en de vader van Fiorentina-aanvaller Riccardo – is het zijn debuutjaar als trainer in de Serie A. Het is altijd afwachten hoe dat loopt.

   

  Naast trainer Cioffi vertrok ook sterspeler Nahuel Molina. Met de door Atletico neergelegde 25 miljoen kan Udinese op de transfermarkt weer op zoek naar verborgen parels. Lukt dat, dan denk ik dat plek 12 er zeker in combinatie met sterke spelers als Deulofeu en Pereyra best in zit.

   

  Trainer: Andrea Sottil

  Speler om op te letten: Beto

  Prognose: 12e

   

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.