Preview Serie A 22/23: Bologna

Gepubliceerd op 10 augustus 2022 om 09:45

Een paar jaar geleden gooide Bologna het roer om: voortaan zouden de Rossoblu vol inzetten op het opleiden van jong talent en aantrekkelijk voetbal. Het was het einde van een periode waarin de club de plank op de transfermarkt vaak missloeg en het begin van een tijd waarin het écht weer leuk werd om naar het elftal te kijken.

 

Ondanks de mooie spelers blijven de prestaties in Bologna de afgelopen jaren uit. En ik denk dat ze ook komend seizoen de stap naar het linkerrijtje niet weten te zetten.

 

Tot nu toe was het voor Bologna een heftige transferzomer. Allereest haalde de club met Giovanni Sartori een van de grote koningen van de Italiaanse mercato binnen. Sartori stond als sportief directeur het afgelopen decennium aan het begin van het sprookje van Atalanta, maar moest deze zomer vertrekken na een aanvaring met trainer Gasperini.

 

Bologna sloeg direct toe en maakte de 65-jarige Sartori – wiens project bij Atalanta als de blauwdruk geldt voor het toekomstplan van Bologna - hun nieuwe technische man. Hij moet de nog altijd tegen leukemie strijdende trainer Mihajlovic, van wie ik nog steeds niet enorm overtuigd ben als trainer, van verse aanwas voorzien.

 

Het is allemaal wat snel om conclusies te trekken, maar voorlopig heeft Sartori het verschil niet kunnen maken. Weliswaar cashte Bologna door de verkoop van Svanberg (9 miljoen, Wolfsburg), Hickey (16,5 miljoen, Brentford) en Theate (Rennes, 19 miljoen) flink, maar voorlopig kwam er weinig voor de sterkhouders terug.

 

Hoewel ik blind op de kwaliteiten van Schouten durf te varen, denk ik – zeker als échte aanwinsten naast Ferguson, Lykogiannis en Cambiaso uitblijven - dat het voor de Rossoblu moeilijk wordt om dit jaar de stap naar het linkerrijtje wél te zetten. Ik zet ze op plek 13.

 

Trainer: Sinisa Mihajlovic

Speler om op te letten: Jerdy Schouten/Lewis Ferguson

Prognose: 13e

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.