Preview Serie A 22/23: Sampdoria

Gepubliceerd op 9 augustus 2022 om 12:19

Het is de laatste seizoenen vaak twijfelachtig hoe sterk de selectie van Sampdoria voor de komende jaargang is. Vaak wordt selectie in de zomer flink vernieuwd, waarna het onduidelijk is of de selectie van de Blucerchiati sterk genoeg is om de verwachtingen waar te maken. De afgelopen jaren stelde de ploeg vaak teleur, waarna het telkens wél lukte om in de Serie A te blijven.

 

Ook komend seizoen denk ik dat Sampdoria teleur gaat stellen. In tegenstelling tot wat men in het blauw-wit-rode gedeelte van Genua gehoopt zal hebben, is de selectie deze zomer nauwelijks versterkt. Integendeel: met Morten Thorsby vertrok een onbetwiste basisspeler en ook Mikkel Damsgaard – toch de meest talentvolle speler in de selectie – lijkt te vertrekken. Hij kan naar Brentford.

 

Trainer Giampaolo – die vorig jaar midden in het seizoen werd aangesteld, maar enorm teleurstelde - zal vast en zeker hopen (en misschien zelfs verwachten) dat er in de laatste weken van de transferperiode nog wat extra spelers worden gehaald. Vooralsnog blinkt de selectie van Samp vooral uit in grijze muizen en ‘cultdertigers’. Al is het twijfelachtig of Candreva, Caputo en Quagliarella het anno 2022 nog kunnen en staat de van Sassuolo overgenomen Djuricic bekend om zijn wisselvalligheid.

 

Voorheen bemoeide knalgekke voorzitter Massimo Ferrero zich nogal eens met de transfers in het Marassi. Tegenwoordig is Ferrero – na een soap waarin hij zelfs werd gearresteerd vanwege fraude – weg en is het bestuurlijk wat rustiger bij Sampdoria.

 

Dat heeft ook zijn effect op het handelen op de transfermarkt. Sampdoria neemt de tijd en wacht op buitenkansjes. Het is voor de fans te hopen dat er zich de komende maand nogal wat van die buitenkansjes voor doen, want vooralsnog lijkt het er alleen maar minder op te zijn geworden.

 

Trainer: Marco Giampaolo

Speler om op te letten: Fabio Quagliarella

Prognose: 15e

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.