Preview Serie A 22/23: Spezia

Gepubliceerd op 7 augustus 2022 om 19:45

Het leek er even op dat Spezia deze zomer geen inkomende transfers mocht afronden. De Ligurische club handelde een aantal seizoenen in (te) jonge Afrikaanse spelers en werd bestraft door het internationale sporttribunaal: Spezia mocht 4 transferperiodes geen spelers kopen of huren. Omdat het beroep van de Aquilotti werd teruggedraaid heeft de directie toch een aardige selectie bij elkaar weten te rapen.

 

Net als wat andere Italiaanse ploegen heeft Spezia – samen met Inter het enige team dat nog nooit uit de Serie A degradeerde - er een handje van om met een totaal anoniem elftal aan te treden. Vraag een liefhebber om het basiselftal van de club op te dreunen en niemand kan een volledig antwoord geven. Aankomend seizoen ligt dat net iets anders. De selectie herbergt best wat mooie Italiaanse spelers - onder wie Daniel Maldini.

 

Trainer Gotti – die de ontslagen Thiago Motta, die ondanks een prima seizoen de laan uit werd gestuurd, afgelopen zomer opvolgde – lijkt een prima basiselftal op te kunnen stellen. Maggiore en Verde (16 goals en 12 assists in de Serie A) maakten afgelopen seizoen veel indruk en staan voorlopig nog altijd bij Spezia onder contract. Met Caldara, Agudelo en Ekdal werden er ook wat meer ervaren Serie A-namen aan de selectie toegevoegd.

 

Gotti liet zijn elftal bij Udinese vaak vechtvoetbal spelen. Lukt het hem om dat spel er ook bij zijn nieuwe werkgever in te slijpen, dan moet dit team van Spezia in staat zijn om handhaving veilig te stellen.

 

Trainer: Luca Gotti

Speler om op te letten: Daniele Verde

Prognose: 16e

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.