Preview Serie A 22/23: Empoli

Gepubliceerd op 7 augustus 2022 om 13:49

Bij Empoli loopt traditiegetrouw ieder seizoen een lading interessante jonge spelers rond. Afgelopen jaar was dat niet anders. De jeugdige ploeg stelde handhaving al in de eerste seizoenshelft veilig, waardoor een dramatische serie in de tweede helft van de competitie geen rampzalige gevolgen meer had.

 

Empoli raakte deze transferperiode een flink deel van haar sterkhouders kwijt. Spelers als Pinamonti (Inter) en Zurkowski (Fiorentina) waren gehuurd en trokken terug naar hun eigenlijke club, terwijl regisseur Asllani en ook de talentvolle Viti voor veel geld aan respectievelijk Inter en Nice werden verkocht. Hoewel de selectie dus zeker minder is dan vorig jaar, moet het de ploeg ook dit jaar lukken om handhaving veilig te stellen.

 

De club haalde met Marin (ex-Ajax), Ebuehi (oud-Twente) en Destro (Genoa) een paar meer evaren en interessante opvolgers in huis en met Satriano (Inter) en Lammers (Atalanta) zijn er wederom twee spitsen om op te letten gehuurd.

 

Mix dat met het al aanwezige talent van spelers zoals Bajrami en keeper Vicario – die na een fantastische huurperiode definitief van Cagliari werd overgenomen, maar mogelijk nog vertrekt – en Empoli heeft een elftal dat goed genoeg is om zich te handhaven.

 

Ondanks de handhaving moest trainer Andreazzoli na afloop van vorig seizoen het veld ruimen. Paolo Zanetti – die vorig seizoen nog begon als trainer van Venezia, maar werd ontslagen – is zijn opvolger. Hij opteert normaal gesproken voor mooi voetbal, heeft een uitgesproken mening en staat erom bekend om talent een kans te geven. Daarmee is hij bij Empoli absoluut op de goede plek.

 

Trainer: Paolo Zanetti

Speler om op de letten:  Nedim Bajrami

Prognose: 17e

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.