Preview Serie A 22/23: Salernitana

Gepubliceerd op 7 augustus 2022 om 09:57

  Nog geen maand na het voltooien van ‘Het wonder van Salerno’ – het seizoen waarin Salernitana zich handhaafde na na 23 duels maar 12 punten te hebben - van afgelopen mei brak de pleuris uit in het Arechi. Eigenaar Iervolino kreeg het enorm aan de stok met sportief directeur Sabatini.

   

  Uiteindelijk moest de laatste – toch gezien als de architect achter het elftal dat zich afgelopen seizoen na de winterstop knap wist op te richten en handhaving wist veilig te stellen – het veld ruimen. Het resultaat is dat de selectie twee weken voor de start van het seizoen totaal niet op orde is.

   

  Onderschat Salernitana en trainer Davide Nicola niet, maar het huidige elftal van Salernitana lijkt niet in staat om het kunstje van afgelopen seizoen te herhalen. Met Djuric, Ederson en Verdi vertrokken er nogal wat sterkhouders. Hoewel de club – waar oud-keeper Morgan de Sanctis de opvolger van Sabatini is en dus sportief directeur is – Bonazzoli wél wist te behouden, is het verder allemaal niet veel soeps en lijkt Salernitana vooral op een Serie B-ploeg.

   

  Ik denk dan ook dat – ondanks dat wonderdokter Davide Nicola een fantastisch track record heeft en het Arechi ook volgend seizoen op een mirakel zal rekenen – het Salernitana niet gaat lukken om het kunststukje van afgelopen jaar te herhalen. Een elftal dat in 2022 op de 39-jarige Franck Ribery moet gaan bouwen kan niet in de Serie A blijven. Toch?

   

  Trainer: Davide Nicola

  Speler om op te letten: Federico Bonazzoli

  Prognose: 18e

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.