Preview Serie A 22/23: Lecce

Gepubliceerd op 6 augustus 2022 om 14:06

Waar Lecce een tijdje in de onderste regionen van het Italiaanse voetbal vertoefde, is de club uit het prachtige Apulië weer helemaal terug. Zoals vanouds zijn de Giallorossi een jojo tussen de Serie B en het hoogste niveau. Aankomend seizoen mag de ploeg het na twee seizoenen in ‘B’  weer in de Serie A proberen.

 

In het verleden speelden er nogal wat aantrekkelijke spelers bij Lecce. De club fungeerde als springplank voor spelers zoals Juan Cuadrado en Luis Muriel. Beide Colombianen hebben inmiddels een mooie carrière achter de rug en spelen nog altijd in de Serie A.

 

Zo op het eerste gezicht heeft het huidige Lecce weinig van zulk soort groeibriljanten in huis. De selectie herbergt weinig écht interessante namen en – net als in het geval van Cremonese – lijkt het allemaal niet genoeg om handhaving veilig te stellen.

 

Desondanks is er één speler waarop aankomend seizoen absoluut moet worden gelet: Gabriel Strefezza was afgelopen seizoen de absolute smaakmaker van het elftal dat kampioen werd in de Serie B. De buitenspeler is enorm sierlijk, heeft een goede dribbel in huis en moet voor de nodige creativiteit zorgen om nieuwe spits Assan Ceesay – die vorig jaar goed was voor 20 competitiegoals bij het Zwitserse Zürich – in stelling te brengen.

 

Op het tweede niveau kwam Strefezza – die van Braziliaanse komaf is en met SPAL al eens in de Serie A speelde – afgelopen jaar tot 14 goals. Ik ben benieuwd hoe hij het er in de Serie A vanaf brengt. Normaal gesproken zal het niet genoeg zijn om Lecce in de Serie A te houden.

 

Trainer: Marco Baroni

Speler om op te letten: Gabriel Strefezza

Prognose: 19e

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.