Preview Serie A 21/22: Inter

Gepubliceerd op 20 augustus 2021 om 11:34

En dan Inter. Mijn Inter. Niet vaak werd een kampioensploeg zo snel ontmanteld als deze zomer bij de Nerazzurri gebeurde. Minder dan een week na het afsluiten van de competitie bleek een breuk tussen Antonio Conte en de club niet meer te voorkomen. Een paar weken later vertrok Achraf Hakimi naar Paris Saint-Germain en weer een maand later besloot ook Romelu Lukaku een stap te maken. Hij tekende bij Chelsea.

 

Dat alles omdat Inter op een te grote voet heeft geleefd, de Chinese eigenaars van Suning geen cent meer te makken hebben en er dus geld moet worden verdiend. Voorlopig haalde Inter om en rond de 200 miljoen euro op. Daarvan mocht en kon een klein deel van worden geïnvesteerd.

 

Hakimi is ondertussen vervangen door Denzel Dumfries. Voor op de plek van Lukaku kwam de bijna bejaarde Edin Dzeko van Roma. Het is de verwachting dat er nóg een spits wordt gehaald. Mogelijk is dat Correa van Lazio. Anders Zapata van Atalanta. Of misschien Thuram van Gladbach. Maar het kan ook zo maar een konijn uit de hoge hoed zijn. Wout Weghorst? Dat kan. Het is nog allemaal even afwachten. En dat een dag voor de start van het nieuwe seizoen.

 

Het is ook afwachten rond Christian Eriksen. De Deen is herstellende van zijn hartaanval op het EK en het is even de vraag of – en zo ja, wanneer – hij weer in Italië in actie kan en mag komen. Volgens de regelgeving mag een speler in de Serie A niet met een defibrillator spelen. Op hem alle tijd te geven schakelde Inter snel door en nam het Hakan Calhanoglu transfervrij van Milan over.

 

Hoe dan ook heeft de regerend landskampioen – ik zeg het zo lang als ik het mag en kan zeggen, dus wees voorbereid – deze zomer een flinke jas uitgedaan, want ook al is Simone Inzaghi vast een prima trainer; na Antonio Conte is eigenlijk alles een stap achteruit.

 

Een legitieme vraag is dan ook of een ploeg die haar toptrainer zag vertrekken en niet meer over drie van haar beste spelers kan beschikken komend seizoen voor titelprolongatie kan gaan. Ik denk het niet. Plek drie lijkt het maximaal haalbare. En dan ben ik nog voorzichtig optimistisch.

 

Trainer: Simone Inzaghi

Speler om op te letten: Lautaro Martinez

Prognose: 3e

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.