Preview Serie A 21/22: Milan

Gepubliceerd op 19 augustus 2021 om 20:58

Milan deed vorig seizoen tot de winterstop mee om de Italiaanse landstitel. Mede door de veelvuldige afwezigheid van sterspeler Zlatan Ibrahimovic en wat andere perikelen stortten de Rossoneri vervolgens wel iets in, maar de uiteindelijke tweede plek betekende dat het doel werd bereikt: Milan kwalificeerde zich voor het eerst in jaren voor de Champions League. De ploeg mag zich wederom opmaken voor een seizoen waarin alles mogelijk is.

 

Ondanks de kwalificatie voor de Champions League heeft Milan een turbulente transferzomer achter de rug. Gianluigi Donnarumma – vorig seizoen nog fantastisch en afgelopen zomer sterspeler van Italië op het EK – verlengde zijn contract niet en vertrok transfervrij naar Paris Saint-Germain. Hakan Calhanoglu – vorig seizoen ook goed, maar op het EK enorm ongelukkig – deed hetzelfde en tekende bij concurrent en stadgenoot Inter.

 

Het zijn twee pijnlijke uitgaande transfers. Zeker omdat het duo gratis vertrok en moeilijk te vervangen is. Toch deden Maldini & co het aardig. De alom gewaardeerde keeper Mike Maignan kwam voor een zacht prijsje over van Lille en om Calhanoglu te vervangen werd Brahim Diaz wederom van Real Madrid gehuurd. Het tweetal wordt in staat geacht om mee te draaien in een Milan dat wederom voor Champions League-kwalificatie zal gaan.

 

Hetzelfde wordt verwacht van Fikayo Tomori, die vorig seizoen indruk maakte en definitief van Chelsea werd overgenomen, en Olivier Giroud. De laatstgenoemde wordt aankomend seizoen waarschijnlijk eerste spits van Milan. Zlatan wordt bijna 40 en is vaker afwezig dan hem lief is. Targetman Giroud zou goed genoeg moeten zijn om er in de Serie A meer dan tien te maken.

 

Het zijn stuk voor stuk mooie aanwinsten. En de aanstaande komst van Alessandro Florenzi is ook helemaal niet verkeerd, maar toch denk ik dat Milan er met het vertrek van Donnarumma en Calhanoglu net iets te veel op achteruit is gegaan. Ik verwacht in de Champions League weinig van de Rossoneri. En ook in de Serie A vrees ik dat de ploeg van Stefano Pioli het moeilijk krijgt. Ik zet ze op plek vijf.

 

Trainer: Stefano Pioli

Speler om op te letten: Brahim Diaz

Prognose: 5e

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.