Preview Serie A 21/22: Roma

Gepubliceerd op 19 augustus 2021 om 18:00

Toen aan het einde van vorig seizoen bekend werd gemaakt dat José Mourinho de nieuwe trainer van Roma zou worden, brak de gekte in de Italiaanse hoofdstad direct los. Er werden ijssmaken en pizza’s naar de trainer vernoemd, er verscheen een biertje met zijn hoofd erop, in de wijk Testaccio – waar vroeger het stadion van de Giallorossi stond – verscheen er een muurschildering en er werden zelfs straten omgedoopt tot de Via José Mourinho.

 

Kortom: de verwachtingen in Rome waren en zijn hooggespannen. En dat is niet zo gek, want Mourinho wordt in Italië nog altijd gezien als een van de beste trainers aller tijden. De oefenmeester won met Inter in 2010 alles en wordt sindsdien op handen gedragen. De recente mislukkingen in Engeland zijn snel vergeten.

 

De komst van Mourinho naar Roma werd mede mogelijk gemaakt door de nieuwe Noord-Amerikaanse eigenaars. Dan Friedkin – voormalig piloot en filmproducent – nam de club over en kondigde aan te willen investeren. Tot nu toe maakt hij de belofte waar. Met Eldor Shomurodov, Rui Patricio en Tammy Abraham trok Roma deze transferzomer een paar hele interessante spelers aan en – linksom of rechtsom – is ook het aanstellen van Mourinho een stunt. Tel daarbij op dat Nicolo Zaniolo terug is van een zware blessure en Roma heeft ‘gewoon’ een heel mooie selectie staan.

 

Toch ben ik heel erg benieuwd of het genoeg is om Champions League-kwalificatie veilig te stellen. Ik vond Roma onder Paulo Fonseca heel erg slecht, en vooral verdedigend leek het vaak nergens op.

 

Het zou Mourinho moeten lukken om de defensieve organisatie in orde te krijgen. Maar ik vrees en denk dat de Giallorossi niet verder komen dan een zesde plek. En dat zou gezien alle heisa best teleurstellend zijn.

 

Trainer: Jose Mourinho

Speler om op te letten: Nicolo Zaniolo

Prognose: 6e

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.