Preview Serie A 21/22: Fiorentina

Gepubliceerd op 19 augustus 2021 om 12:20

Fiorentina blijft een prachtige club. La Viola heeft een heerlijk stadion, een mooie fanschare, een ambitieuze eigenaar en het spelersmateriaal om ieder seizoen om Europa League-plekken mee te doen. Maar helaas: het komt er de afgelopen jaren telkens niet meer uit. Het is en blijft jammer.

 

Toch denk ik dat dit wel eens het seizoen kan zijn dat Fiorentina de ommekeer inzet. Het leek er even op dat Gennaro Gattuso dit seizoen in Florence voor de ploeg zou staan, maar toen de oud-middenvelder van Milan enkel spelers uit de stal van Jorge Mendes wilde halen, besloten club en trainer al na een maand uit elkaar te gaan.

 

De aanstelling van Vincenzo Italiano als opvolger is een mogelijk schot in de roos. Italiano deed het uitstekend bij Spezia en staat bekend als een trainer met een volledig eigen (en aanvallende) filosofie. Hij werd er in het verleden om geroemd (jonge) spelers beter te kunnen maken. Het is iets wat er de afgelopen seizoenen aan ontbrak bij Fiorentina.

 

En dat is zonde, want ook voor komend seizoen heeft Fiorentina een aardige selectie. Superspits Dusan Vlahovic zal nog wel vertrekken, maar ook zonder hem – en met wat redelijke vervangers -  zou het La Viola eindelijk weer eens moeten lukken om in het linkerrijtje te eindigen.

 

Er moet in de verdediging nog wel wat bijkomen – en als het dus lukt om Vlahovic redelijk te vervangen -, maar zo lang Italiano de dans door Gaetano Castrovilli laat leiden en op de kwaliteiten van teruggekeerd toptalent Riccardo Sottil bouwt, dan moet het goedkomen. Misschien trap ik er vol in, maar ik denk dat plek 8 er voor Fiorentina zeker in zit. Het zou eindelijk weer eens een prima eindklassering zijn.

 

Trainer: Vincenzo Italiano

Speler om op te letten: Riccardo Sottil

Prognose: 8e

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.