Preview Serie A 21/22: Sassuolo

Gepubliceerd op 19 augustus 2021 om 10:14

Ook Sassuolo wisselde deze zomer van trainer. De alom geprezen Roberto De Zerbi vertrok na een succesvolle periode naar Shakhtar Donetsk. Hij werd opgevolgd Alessio Dionisi, die net met Empoli naar het hoogste niveau was gepromoveerd en bekendstaat als een aanvallend ingestelde en progressieve trainer.

 

Dionisi gaat bij Sassuolo met een enorm interessante selectie werken. Het blijft opvallend dat de selectie van de Neroverdi drie superspitsen herbergt. Francesco Caputo is al een paar minuten eerste '9'. Hij wordt op de hielen gezeten door supertalent Gianluca Raspadori, die afgelopen zomer met Italië meeging naar het EK en daar – als derde spits – de Europese titel binnensleepte.

 

Tot overmaat van luxe maakt ook Gianluca Scamacca weer deel uit van de selectie. De oud-PSV’er keerde na een succesvolle huurperiode bij Genoa terug in Reggio Emilia en wordt ook gezien als een potentiële spits voor het Italiaanse nationale elftal. Het is wel de verwachting dat Scamacca nog vertrekt. Hij staat in de belangstelling van de halve Italiaanse (sub)top en ook vanuit Duitsland schijnt er interesse te zijn.

 

Ook buiten de voorste positie zit Sassuolo ruim in de interessante spelers. Jeremie Boga en Domenico Berardi verdienen al jaren een transfer, maar komen maar niet weg en lijken ook komend seizoen in het groenzwart te spelen. Manuel Locatelli vertrok na een succesvol EK wél. Hij speelt de komende seizoenen voor Juventus, dat hem met een rare constructie overnam.

 

Hoe dan ook is Sassuolo ook met Dionisi absoluut een elftal om in de gaten te houden. De op-een-na best geleide club van Italië heeft een lading mooie spelers en belooft ‘gewoon’ weer aanvallend voetbal te gaan spelen. Ik zet ze op plek 9.

 

Trainer: Alessio Dionisi

Speler om op te letten: Giacomo Raspadori

Prognose: 9e

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.