Preview Serie A 21/22: Sampdoria

Gepubliceerd op 18 augustus 2021 om 16:25

De Serie A heeft een grote, grijze middenmoot en daar maakt Sampdoria eigenlijk al jaren deel vanuit. De Blucerchiati hebben vaak een paar mooie spelers en zetten meestal een prima trainer voor de groep, maar toch kent de club het afgelopen decennium niet zo vaak uitschieters naar boven – sterker nog: als er een uitschieter is, dan is het meestal naar beneden en staat Samp ineens onder de streep.

 

Voor zo’n verval hoeft Sampdoria aankomend seizoen niet bang te zijn. De club besloot trainer Claudio Ranieri weliswaar in te ruilen voor Roberto D’Aversa (Oud-trainer van onder meer Parma), maar verder werd de zomer zonder al te veel belangrijke mutaties overleefd.

 

En dat is gezien het EK best opvallend. Mikkel Damsgaard (21) maakte grote indruk en haalde met zijn Denemarken de halve finales. De aanvallende middenvelder maakte in die halve eindstrijd een prachtige vrije trap, maar het bleek – mede door een dubieuze pingel – niet genoeg om Engeland te verslaan.

 

We kunnen de coronacrisis bedanken dat Damsgaard ook dit seizoen waarschijnlijk nog in het Marassi te bewonderen is. Zelfs in de Premier League lijkt niemand bereid om meer dan 40 miljoen voor de Deense jongeling neer te leggen. Helemaal niet erg: wij passen nog wel een jaartje extra op hem. Met hem – en ook Fabio Quagliarella nog - in de gelederen moet een tiende plek er voor Samp best in zitten.

 

Trainer: Roberto D’Aversa

Speler om op te letten: Mikkel Damsgaard

Prognose: 10e

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.