Preview Serie A 21/22: Bologna

Gepubliceerd op 18 augustus 2021 om 14:34

Sinds een paar seizoenen zet mooie club Bologna – met wisselend succes – vol in op jong talent. Ook dit jaar hebben de Rossoblu een mooie selectie staan, maar net als de vorige Serie A-jaargangen is het nog maar de vraag of het de jonkies lukt om constant en regelmatig te presteren.

 

Het lukte de afgelopen seizoenen niet. Hoewel de ploeg van Sinisa Mihajlovic met onder meer Jerdy Schouten, Musa Barrow en Takehiro Tomiyasu een lading pareltjes herbergde, waren de prestaties veel te wisselvallig en werd Bologna uiteindelijk twaalfde. Een prima eindklassering, maar ook niet volledig bevredigend.

 

Toch is het bewonderenswaardig dat de filosofie wordt doorgezet. Sinisa Mihajlovic – die bijna volledig van leukemie is hersteld – is nog steeds de trainer en de Rossoblu blijven op jong talent inzetten. Het halen van Sidney van Hooijdonk is een teken aan de wand. De Bologna-scouts blijken zelfs spelers in de Keuken Kampioen Divisie in de gaten te houden. Niet slecht.

 

Van Hooijdonk heeft een goede voorbereiding achter de rug. Toch is het even afwachten hoeveel speelminuten de oud-speler van NAC daadwerkelijk gaat maken. Landgenoten Mitchell Dijks en de eerder genoemde Schouten mogen normaal gesproken op een basisplek rekenen. Het is de verwachting dat Stefano Denswil nog vertrekt.

 

Oh ja: Bologna zet niet alleen op jonge spelers in. Met Marko Arnautovic haalde de club een absolute attractie naar Emilia Romagna. Als het de Oostenrijkse aanvaller lukt om enigszins normaal te doen, dan moet hij er in de Serie A nog steeds meer dan tien in kunnen leggen. Met hem in de gelederen is het behalen van de 11e plek zeker mogelijk.

 

Trainer: Sinisa Mihajlovic

Speler om op te letten: Marko Arnautovic

Prognose: 11e

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.