Preview Serie A 21/22: Cagliari

Gepubliceerd op 18 augustus 2021 om 11:34

Rondom Cagliari zijn de verwachtingen eigenlijk altijd hooggespannen. De Rossoblu hebben vaak een lading aan interessante spelers en lijken de algehele selectie voorafgaand aan het seizoen meestal goed op orde te hebben. Het minpunt: zodra het seizoen start vallen de resultaten vaak toch tegen.

 

Dat was ook vorig seizoen het geval. Met namen zoals Nahitan Nandez, Joao Pedro, Giovanni Simeone, Alessio Cragno en Marko Rog en nieuwe trainer Eusebio Di Francesco moest het de Sardijnse club toch eens lukken om mee te doen om een plek in het linkerrijtje. Dat bleek niet het geval. De seizoensstart was dramatisch en Cagliari was voor lange tijd niet rond plek tien, maar onder de degradatiestreep terug te vinden.

 

Tot overmaat van ramp besloot het bestuur het contract van trainer Di Francesco in januari te verlengen. Dit om het uitgesproken vertrouwen nog maar eens kracht bij te zetten. Opvallend, want Cagliari stond op dat moment 18e en zicht op beter leek er niet te zijn.

 

Nadat ook de volgende duels niet werden gewonnen kwam voorzitter Tommaso Giulini net op tijd bij zinnen. Di Francesco werd de laan uitgestuurd. Leonardo Semplici – bekend van zijn tijd bij SPAL – was zijn opvolger. Na een goede reeks lukte het Semplici uiteindelijk om Cagliari in de Serie A te houden.

 

Ook dit seizoen heeft Cagliari een prima selectie. Nandez lijkt nog te vertrekken, maar verder hield het de beste spelers bij elkaar. Ook belangrijk: de Sardijnen vervingen Radja Nainggolan met Kevin Strootman. Dat lijkt me geen achteruitgang. Het zou allemaal genoeg moeten zijn voor een 12e plek. Al weet je het met Cagliari nooit.

 

Trainer: Leonardo Semplici

Speler om op te letten: Alessio Cragno

Prognose: 12e

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.