Preview Serie A 21/22: Genoa

Gepubliceerd op 17 augustus 2021 om 22:21

Met Eldor Shomurodov verloor Genoa deze zomer haar beste speler van het afgelopen seizoen aan Roma. Hij was de volgende in een rijtje spitsen die bij de Rossoblu ontploften en vervolgens een mooie transfer verdienden. Hoewel Sam Lammers al maanden wordt genoemd als zijn mogelijke opvolger, is de (huur)transfer nog steeds niet rond. Het is afwachten of het er überhaupt nog van gaat komen.

 

Zo goed als er twijfels over de komst van Lammers zijn, tast de Italiaans voetballiefhebber ook nog in het duister over de kracht van de selectie van Genoa. De ploeg van Ballardini verloor naast Shomurodov een volledig huurleger en raakte ook een paar spelers transfervrij kwijt.

 

Voorlopig versterkte Genoa zich redelijk. Toch zijn er ook over de inkomende spelers nogal wat twijfels. Zinho Vanheusden staat al jaren bekend als een groot talent, maar heeft met wat zware blessures gekampt en het is de vraag hoe hij er nu voor staat. Keeper Salvatore Sirigu – die deze zomer met Italië het EK won – kwam van Torino en is op zich een goede aanwinst, maar hij heeft een matig seizoen achter de rug en is een stapje achteruit ten opzichte van Mattia Perin, die naar Juventus terugkeerde.

 

Verder is het even afwachten wat Genoa-eigenaar Preziosi in de laatste weken voor ons in petto heeft. Normaliter wordt er altijd wel een konijn uit de hoge hoed getoverd waardoor het de ploeg lukt om alsnog in de Serie A te blijven. En misschien is die verrassing al in het Marassi aanwezig, want zoals gewoonlijk haalde Genoa weer wat onbekende namen.

 

Vorig seizoen was de konijn het terughalen van trainer Ballardini. Onder de kale zonnebrillenkoning richtte Genoa zich na een slechte seizoensstart op en eindigde het uiteindelijk alsnog op een redelijke plek in de middenmoot. Voor een shockeffect zal Ballardini dit seizoen niet meer zorgen, maar met wat verrassende versterkingen erbij moet het Genoa zeker lukken om zich te handhaven.

 

Trainer: Davide Ballardini

Speler om op te letten: Goran Pandev

Prognose: 13e

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.