Preview Serie A 21/22: Udinese

Gepubliceerd op 17 augustus 2021 om 18:50

Ooit had Udinese ieder seizoen een prachtig elftal. Namen zoals Fabio Quagliarella, Antonio Di Natale, Alexis Sanchez en Gökhan Inler waren fantastisch om naar te kijken. De afgelopen seizoenen zette je de potjes van de Bianconeri aan voor Rodrigo De Paul – die ieder duel wel wat prachtigs liet zien. Helaas vertrok De Paul naar Atletico Madrid en is er van een mooi Udinese komend seizoen geen sprake.

 

Naast De Paul vertrok ook Juan Musso. De Argentijnse keeper – afgelopen jaren één van de betere doelmannen van de Serie A – tekende bij Atalanta. Musso werd vervangen door Marco Silvestri, die op zijn beurt de afgelopen seizoenen indruk maakte in het shirt van Verona.

 

Toch is het enorm afwachten hoe Udinese het vertrek van de twee beste spelers kan opvangen. Tot nu toe bleef vuurwerk op de transfermarkt uit, waardoor valt te stellen dat de stugge en niet zo creatieve ploeg na het vertrek van De Paul nóg meer moeite zal hebben om kansen te creëren en doelpunten te maken, hetgeen wat trainer Luca Gotti zorgen zal baren.

 

Wil Udinese zich dit seizoen makkelijk handhaven, dan moet er in de laatste weken van de transferperiode echt wat gebeuren. Het huidige middenveld mist kwaliteit en van een aanval met Deulofeu, Okaka en/of Llorente ligt in 2021 niemand meer wakker.

 

Het grootste talent van Udinese loopt komend seizoen in ieder geval rond in de verdediging. Let op Nahuel Molina. Je zult hem genoeg aan het werk zien, want het is de verwachting dat de ploeg van Gotti ook dit jaar weer vooral op defensieve zekerheid gokt. Ik denk dat het genoeg is voor een veertiende plek.

 

Trainer: Luca Gotti

Speler om op te letten: Nahuel Molina

Prognose: 14e

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.