Preview Serie A 21/22: Torino

Gepubliceerd op 17 augustus 2021 om 16:28

Tsja, Torino. In potentie kan de club in het linkerrijtje meedraaien. Torino heeft de middelen, de fanschare, de jeugdopleiding en dus ook de potentie om er écht wat van te maken. Het is jammer dat de club door president Urbano Cairo wordt geleid en dat voetbalknowhow bij de Granata compleet lijkt te ontbreken.

 

In het dieprode deel van Turijn lijkt men maar twee type spelers te willen strikken: óf iemand moet een teleurstellende tijd bij een (sub)topclub achter de rug hebben, óf een speler moet qua het qua fysieke kracht van mannen zoals Lukaku, Zapata en Beugelsdijk kunnen winnen. Het resultaat is dat er ook aankomend seizoen een vreselijke selectie staat.

 

Op trainersgebied heeft Torino zich deze zomer wél versterkt. Crisismanager Davide Nicola hield Torino nipt in de Serie A en vertrok direct. Hij werd opgevolgd door Ivan Juric, die het met Verona een aantal seizoenen uitstekend deed en zijn teams normaliter op een stugge Gasperini-esque manier laat spelen.

 

Juric moet er voor zorgen dat Torino zich de komende seizoenen in de strijd om het linkerrijtje gaat mengen. Hoewel Torino met onder meer Singo, Mandragora en Belotti best wat aardige spelers heeft, ontbeert het de selectie aan kwaliteit en basistechniek om het dit seizoen al voor elkaar te krijgen.

 

Op transfergebied lijkt er verder weinig te gebeuren om daar verandering in te brengen. Weliswaar werd Marko Pjaca van Juventus gehaald, maar verder deed Torino weinig. Sterker nog: keeper Sirigu – die het vorig seizoen lastig had, maar zijn strepen inmiddels wel heeft verdiend – vertrok naar Genoa en werd tot op heden niet vervangen. Een kleine schande. Maar goed. Juric zal de grijze muis vast naar (een niet zo bevredigende) handhaving weten te loodsen.

 

Trainer: Ivan Juric

Speler om op te letten: Rolando Mandragora

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.