Preview Serie A 21/22: Spezia

Gepubliceerd op 16 augustus 2021 om 20:10

Ook in de Serie A is het eten en gegeten worden. Het is de reden dat Spezia haar succestrainer Vincenzo Italiano deze zomer aan Fiorentina kwijtraakte. Met de aanstelling van Thiago Motta als opvolger namen de Liguriërs absoluut een gok.

 

Hoewel Motta bekendstaat als intelligente man, laptoptrainer en potentiële topmanager, heeft hij het nog nergens écht kunnen laten zien. Of nou ja, toen hij in Frankrijk trainer was speelde zijn jeugdploeg van PSG in een 2-7-2-formatie. Het baarde opzien en Motta werd omhooggeschreven, maar toen hij een kans kreeg als trainer van Genoa viel het allemaal wat tegen. De Braziliaanse Italiaan werd al na tien potjes de laan uitgestuurd.

 

Hoe dan ook heeft Motta ook bij Spezia een moeilijk karwei voor de boeg. De kleine club handhaafde zich vorig seizoen relatief makkelijk en ook deze jaargang is het doel om het verblijf op het hoogste niveau nog even te verlengen. Op het huren van Viktor Kovalenko van Atalanta na is er tot nu toe alleen weinig gedaan om dat doel te behalen. Aan de andere kant bleven de beste spelers met M'Bala Nzola, Martin Erlic, Giulio Maggiore en Simone Bastoni voorlopig wel behouden, waardoor handhaving er absoluut weer in zit.

 

En ook Jeroen Zoet is komend seizoen nog Stadio Alberto Picco te bewonderen. Het is voor de Nederlander te hopen dat Motta – toch een aanvallend ingestelde manager – ervoor kiest om met een voetballende keeper op doel te starten.  Lukt het Zoet om dit jaar wél een basisplek veilig te stellen, dan is het zeker dat hij genoeg te doen krijgt. Plek zeventien en dus handhaving zou een mooie prestatie zijn voor de leuke, kleine en goed geleide provincieclub.

 

Trainer: Thiago Motta

Speler om op te letten: Simone Bastoni

Prognose: 17e

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.