Preview Serie A 21/22: Empoli

Gepubliceerd op 16 augustus 2021 om 14:59

Op het moment van typen heeft Empoli de selectie nog niet op orde. Naar verluidt wil het nog een aantal middenvelders naar Toscane halen en heeft het Inter-spits Andrea Pinamonti op de korrel. Het lukte de club wel al om Patrick Cutrone – door sommigen gedoopt tot nieuwe Pippo Inzaghi – van de Wolves te huren. En Sebastiano Luperto werd van Napoli geleend.

 

Het zijn stuk voor stuk spelers waar ik niet kapot van ben. De afgelopen jaren is Empoli een soort jojo tussen de Serie A en het tweede niveau, en ik vrees dat de weg naar beneden na de start van het nieuwe seizoen direct weer wordt ingezet. Het blijft zonde dat het Empoli niet lukte om meer uit het fantastische team van het seizoen 2018-19 te halen. Met namen zoals Francesco Caputo, Hamed Traore, Ismael Bennacer en Giovanni Di Lorenzo lukte het niet om in de Serie A te blijven.

 

Destijds was Aurelio Andreazzoli de trainer. Na een korte tussenperiode bij Genoa is Andreazzoli dat komende jaargang weer. Als het hem al niet lukte om in de Serie A te blijven met bovengenoemde namen? Waarom zou het dan wel lukken met La Mantia, Zurkowski en Stojanovic?

 

Trainer: Aurelio Andreazzoli

Speler om op te letten: Leo Stulac

Prognose: 18e

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.