Preview Serie A 21/22: Venezia

Gepubliceerd op 16 augustus 2021 om 12:43

Het zou hartstikke leuk zijn als het Venezia lukt om de verrassing van het seizoen te worden. Het is een mooie club. Er is ambitie. Het scoutingsysteem werkt goed. De shirts zijn al jaren mooi. En zelfs het eigen stadion is prachtig. Het zou dan ook makkelijk zijn om de promovendus in mijn voorspelling op een veertiende plek te zetten.

 

Toch denk ik niet dat het er in zit. Venezia heeft een lading aan interessante, jonge spelers naar Stadio Pierluigi Penzo gehaald. Maar de Serie A is helaas geen competitie waarin het lukt om met een volledig onervaren selectie potten te breken. Als de Serie A-ervaring vervolgens vooral van de enorm breekbare Mattia Caldara – vaker geblesseerd dan op het veld – moet komen, dan denk ik dat het voor de mannen van Paolo Zanetti een moeilijk verhaal wordt. 

 

Aan de andere kant is het wel mooi om oud-bekenden zoals Tyronne Ebuehi, Niki Maenpaa en Daan Heymans komend seizoen op het Italiaanse hoogste niveau aan het werk te zien en is ook spits Francesco Forte - vorig seizoen goed voor vijftien goals in de Serie B - absoluut een naam om in de gaten te houden. Genoeg interessante spelers, dus.

 

Esthetisch is het komend seizoen absoluut aan te raden om naar Venezia te kijken. Trainer Zanetti staat voor mooi voetbal en de Arancioneroverdi spelen ook komende jaargang in prachtige shirts. Helaas zal het op het veld geen verschil maken. Of de selectie genoeg is om handhaving veilig te stellen? Ik vrees het niet. Plek 19 voor mij.

 

 

Trainer: Paolo Zanetti

Speler om op te letten: Francesco Forte

Prognose: 19e

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.