Preview Serie A 21/22: Salernitana

Gepubliceerd op 16 augustus 2021 om 11:36

Salernitana werd vorig seizoen tweede in de Serie B, waardoor het promotie naar het hoogste niveau veiligstelde en komend jaar voor het eerst sinds 1998-99 in de Serie A speelt. Het was nog even onduidelijk of de Granata de stap naar het hoogste niveau wel écht mochten zetten, want op het moment van de promotie was Lazio-voorman Claudio Lotito nog eigenaar van de club. Het is verboden om twee clubs op hetzelfde niveau in bezit te hebben.

 

Uiteindelijk lukte het Lotito om de club op tijd – en via een ingewikkelde constructie - van de hand te doen, waardoor we dit seizoen daadwerkelijk van Salernitana mogen genieten. Of het echt genieten wordt valt nog te bezien, want op het eerste gezicht lijkt de selectie niet goed genoeg voor de Serie A.

 

Bij Salernitana is Federico Bonazzoli een speler om op te letten. De spits is opgeleid door Inter en stond ooit bekend als enorm groot talent. Bonazzoli is inmiddels 24 en maakte zijn belofte tot nu toe nog niet helemaal waar.

 

Toch is de kleine linkspoot precies het type dat bij een omhooggevallen promovendus zoals Salernitana wat mooie dingen kan laten zien. Voor Bonazzoli is het mooi dat hij binnenkort mogelijk wordt vergezeld door Nkwankwo Simy, die voor 6 miljoen van Crotone over gaat komen en vorig seizoen 20 doelpunten maakte in de Serie A. Het is - zeker voor een promovendus - een mooi spitsenkoppel.

 

Desondanks is Salernitana voor mij de twijfelachtige favoriet om laatste te worden en dus te degraderen. Zonde, want het Stadio Arechi is een mooie bak en verdient een langer verblijf op het hoogste niveau.

 

Trainer: Fabrizio Castori

Speler om op te letten: Federico Bonazzoli

Prognose: 20e

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.