Preview Serie A 20/21: Inter

Gepubliceerd op 18 september 2020 om 15:12

Inter won sinds 2011 geen enkele prijs meer. Het is de reden dat dit seizoen alles moet wijken voor de Scudetto. Om trainer Conte – die dreigde met een vertrek – tevreden te stellen, zijn alle langetermijnplannen van Inter voorlopig in de ijskast gezet.

 

De 35-jarige Aleksandar Kolarov kwam over van Roma en ook Arturo Vidal (33) komt de selectie van Inter binnenkort versterken. Ondertussen de club af van het halen van toptalenten zoals Sandro Tonali en Marash Kumbulla, terwijl de Nerazzurri het tweetal al nagenoeg binnen te hengelen. Het tweetal werd niet in staat geacht om Inter al dit seizoen naar prijzen te leiden. Blijkbaar reden genoeg om de transfers geen doorgang te laten vinden.

 

Ondertussen moeten we niet vergeten dat de selectie met het halen van Vidal en Kolarov zeker beter wordt en dat ook Achraf Hakimi deze zomer de overstap naar Milaan maakte. De rechtshalf kwam over van Real Madrid en geldt als een van de grotere talenten op de Europese velden. Dat hij de stap naar Inter wilde maken, zegt veel over de plannen van de Nerazzzurri, die dit seizoen absoluut voor de titel gaan en ook in de Champions League hoge ogen willen gooien.

 

In dat verhaal lijkt Christian Eriksen ook komend seizoen niet voor te komen. Inter-trainer Antonio Conte lijkt van mening te zijn dat er in zijn 352-formatie simpelweg geen plek is voor de Deense creatieveling. Zijn werkethiek zou niet hoog genoeg liggen.

 

Toch hoop ik dat het Conte lukt om een plek te vinden voor zijn beste speler in de selectie. Onafhankelijk daarvan denk ik dat de Nerazzurri komend seizoen goede kans maken om eindelijk weer eens kampioen te worden. De selectie breedte is op orde, met Lautaro Martinez, De Vrij en Lukaku bleven de sterkhouders in Milaan en met Pirlo lijkt Juventus kwetsbaarder dan de afgelopen negen jaar. Het is het seizoen dat het kan. Aan Conte de taak om de verwachtingen waar te maken en de Inter-fans eindelijk weer een prijs te bezorgen.

 

 

Trainer: Antonio Conte

Speler om op te letten: Achraf Hakimi

Prognose: 1e

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.