Preview Serie A 20/21: Juventus

Gepubliceerd op 18 september 2020 om 12:19

Zoals bekend werd Juventus de afgelopen negen seizoenen kampioen van Italië. Inmiddels is het grote doel om de Champions League te winnen. Iedere trainer die het niét lukt om de cup met de grote oren voor het eerst sinds 1996 naar Turijn te halen, wordt de laan uitgestuurd. Het gebeurde Massimiliano Allegri na de deceptie tegen Ajax. Het gebeurde Maurizio Sarri afgelopen zomer na de pijnlijke uitschakeling door Lyon. Met Andrea Pirlo als zijn opvolger waagt Juventus een grote gok.

 

Hoewel het duidelijk is dat Pirlo enorm intelligent is, in staat moet zijn om een team neer te zetten en geleerd heeft van trainers als Ancelotti, Conte en de al eerder genoemde Allegri, heeft hij nog geen enkele ervaring als hoofdtrainer. Il Architetto werd een paar maanden geleden namelijk eerst aangesteld als trainer van de U-23 van Juventus. Daar stond hij door zijn snelle promotie naar het eerste elftal uiteindelijk geen enkel duel aan het roer. Hij heeft zijn échte trainersdiploma pas een paar dagen binnen.

 

Hoewel Pirlo wordt omringd door een ervaren trainersstaf, denk ik dat het factoren zijn waardoor hij het heel erg lastig kan gaan krijgen in Turijn. De selectie is niet helemaal op orde en best een deel van de (volgevreten) spelers is ietsjes over de top. Sarri was van mening dat er niet met de spelersgroep te werken viel.

 

Zonder nog wat aanwinsten – waar eigenlijk geen geld voor is, want het mogelijk halen van Dzeko is een kleine noodgreep - gaat Juventus komend seizoen niét meedoen om de eindoverwinning in de Champions League. In de Serie A – waar het algemene niveau een stuk lager is en De Oude Dame al jarenlang de baas is – ligt dat natuurlijk anders. Toch heeft men ook daar te maken met serieuze concurrentie.

 

Vorig seizoen sleepte Juventus de titel binnen na een titelrace met Inter en Lazio. Komend jaar lijkt de grootste concurrent Inter te worden, waar men alles op alles heeft gezet om de Scudetto voor het eerst sinds 2010 binnen te slepen. Voor onervaren trainer Pirlo mogen er dus niet te veel leermomenten in het seizoen zitten. En dat is best gevaarlijk. Ik denk dan ook dat Juventus de tiende titel op een rij niét gaat binnenslepen.

 

Trainer: Andrea Pirlo

Speler om op te letten: Dejan Kulusevski

Prognose: 2e

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.