Preview Serie A 19/20: Milan

Gepubliceerd op 17 september 2020 om 09:28

Het leek er lang op dat Milan deze voorbereiding zou gebruiken om eens flink te worden doorgelicht door Ralf Rangnick. De Duitser zou de kans krijgen om de gehele club naar zijn hand te zetten, talentvolle spelers te halen en schoon schip te maken. Het was tijd om Milan weer naar de Italiaanse – en op den duur Europese – top de loodsen. In maart leek enkel het contract Rangnick en Milan van elkaar te scheiden.

 

En toen kwam het coronavirus. De deal werd niet beklonken en Milan begon bij de hervatting van de Serie A ineens te draaien. Ondersteund door veld commandant Zlatan Ibrahimovic bleek trainer Stefano Pioli het ineens uitstekend op de rit te hebben. In de resterende competitieduels bleef Milan ongeslagen en won het zelf – na een 0-2 achterstand – van Juventus.

 

Het was voor het bestuur van Milan reden genoeg om de Duitse revolutie niét door te laten gaan. Rangnick werd afgebeld, Pioli mocht blijven en het contract van Ibrahimovic werd verlengd.

 

Ik ben heel erg benieuwd of het de juiste beslissing is geweest. In ieder geval heeft Milan een uitstekend geraamte staan om mee verder te bouwen. Met Donnarumma, Hernandez en Bennacer hebben de Rossoneri drie potentiële wereldtoppers in huis en ook spelers als Romagnoli, Calhanoglu en Rebic, die definitief werd overgenomen van Eintracht Frankfurt, zijn in staat om wekelijks een goed niveau te halen.

 

Hoewel ik niet denk dat Sandro Tonali bij Milan direct het verschil kan maken, denk ik wel dat ook hij bij de Rossoneri goed door kan groeien. Voor de Serie A en het Italiaanse voetbal zou het mooi zijn als de rood-zwarte duivel vierde wordt en zich weer eens voor de Champions League kwalificeert. Ik vrees zelf dat er uiteindelijk toch een paar ploegen beter zijn en schrijf Milan op als vijfde.

 

Trainer: Stefano Pioli

Speler om op te letten: Sandro Tonali

Prognose: 5e

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.