Preview Serie A 20/21: Lazio

Gepubliceerd op 17 september 2020 om 08:43

Bij Lazio is men ervan overtuigd dat het kampioen was geworden als de competitie vorig seizoen niet voor een paar maanden had stilgelegen. Die mening deel ik. De selectie van de Biancocelesti was niet ingericht op het spelen van drie duels per week. Het verschil tussen de basis en de wisselspelers was namelijk gigantisch.

 

Toen de eerste elf uiteindelijk was opgerookt, durfde trainer Simone Inzaghi nauwelijks op de tweede garnituur te vertrouwen. Ineens wisten de Biancocelesti niet meer hoe te winnen en binnen een mum van tijd was de Scudetto uit het zicht. Het is het verschil tussen Juventus - dat ieder seizoen om de titel speelt - en Lazio, dat het moet hebben van paar fantastische spelers en waar het verval tussen de basis en de bank groot is.

 

Hoewel de kans klein is dat we ooit weer zo’n propvol programma krijgen, heeft men bij Lazio van het verval van vorig seizoen geleerd. Met namen als Fares, Escalante en Muriqi is er in elke linie wat vet op de botten toegevoegd. Voortaan moet het mogelijk zijn om sterspelers zoals Acerbi, Luis Alberto, Milinkovic-Savic en Immobile een duel rust te gunnen. Dat zal nodig zijn, want komend seizoen is Lazio voor het eerst in jaren actief in de Champions League.

 

Ik denk dat Simone Inzaghi een uitstekende trainer is, maar toch ben ik in het geval van Lazio een beetje bang voor een slecht seizoen. Ik vraag me echt af of het nog een keer lukt om de selectie – in ieder geval voor een half jaar – zo te laten pieken. Lukt dat inderdaad niet, dan is een zesde plek een teleurstellende, maar realistische prognose.

 

Trainer: Simone Inzaghi

Speler om op te letten: Luiz Felipe

Prognose: 6e

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.