Preview Serie A 20/21: Roma

Gepubliceerd op 16 september 2020 om 22:00

Bij Roma heeft men sinds afgelopen zomer een nieuwe eigenaar. De Amerikaan Dan Friedkin nam de club over van landgenoot James Pallotta. De nieuwe baas zal vooral proberen om rust in de tent te brengen, want met heel veel pijnlijke soaps was Roma de afgelopen jaren het FC Hollywood van de Serie A.

 

Toch is er op dit moment nog steeds veel mis aan de kant van de Giallorossi. Het belangrijkste: doordat veel aankopen de afgelopen jaren zijn mislukt, is de selectie is niet op orde. Met uitzondering van de mogelijk vertrekkende Edin Dzeko en Nicolo Zaniolo – die tijdens de interland van Italië tegen Nederland voor de tweede keer in één jaar zwaar geblesseerd raakte en er minimaal zes maanden uit ligt – is het heel erg moeilijk om ook maar één écht interessante speler in de selectie van trainer Paulo Fonseca aan te wijzen. Namen als Cristante, Ünder en Pastore hebben het in het Olimpico nooit laten zien

 

Met de start van de Serie A in het verschiet acht ik de komst van oud-wereldkampioen Pedro niet genoeg om Roma de stap richting de Champions League-kwalificatie te zien zetten. Gelukkig lijkt men dat ook op Trigoria te realiseren. De club staat op het punt om zich met interessante centrale verdediger Marash Kumbulla te versterken, Juventus-verdediger Mattia De Sciglio wordt genoemd en ook de naam van oud-Ajacied Arek Milik zingt rond. Het zijn stuk voor stuk broodnodige versterkingen, want het geduld van de veeleisende supporters wordt inmiddels alweer een tijdje op de proef gesteld.

 

Toch vrees ik dat de fans het ook komend jaar lastig gaan krijgen en dat de selectie hoe dan ook niet goed genoeg is om mee te doen om de eerste vier plekken. Ik denk dat de ploeg van Justin Kluivert - die niet kan rekenen op een basisplek - aankomend jaar op een zevende plek eindigt en dat trainer Paolo Fonseca het seizoen niet afmaakt.

 

Trainer: Paulo Fonseca

Speler om op te letten: Jordan Veretout

Prognose: 7e

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.