Preview Serie A 20/21: Fiorentina

Gepubliceerd op 16 september 2020 om 20:25

Fiorentina maakte de potentie de afgelopen seizoenen totaal niet waar. Waar de ploeg eerst nog wel eens aan de Champions League meedeed en daarin vaak indruk maakte, streed het de afgelopen jaren vooral tegen degradatie. Het dieptepunt van de afgelopen seizoenen was de laatste speelronde van het seizoen 18-19, toen La Viola een salonremise met Genoa nodig had om handhaving veilig te stellen.

 

Na het vertrek van de broers Della Valle als eigenaars, is het sentiment in Florence iets gekeerd. De komst van de Amerikaanse eigenaar Rocco Commisso heeft de club veel goeds gedaan. Ineens staan de fanatieke fans weer écht achter de ploeg en straalt de mooie club weer wat ambitie uit.

 

Dat ging vorig seizoen gepaard met de komst van onder meer Franck Ribery, Pol Lirola en Erick Pulgar. Toch liep het niet helemaal zoals gehoopt. Trainer Vincenzo Montella werd al snel ontslagen en ook onder Beppe Iachini – meer bekend om het altijd dragen van een pet van om zijn trainersprestaties – bleven de resultaten wisselvallig. Uiteindelijk kwam Fiorentina niet verder dan een tiende plek.

 

Ik snap niet helemaal waarom het contract van Iachini uiteindelijk toch werd verlengd, maar ook komend seizoen hoopt La Viola eindelijk weer eens in het linkerrijtje te eindigen. In principe moet dat met deze selectie kunnen lukken. Amrabat was vorig seizoen misschien wel de beste middenvelder van de Serie A en kwam over van Verona. Daarnaast is Kouame eindelijk fit en blijven er met Milenkovic, Castrovilli, Chiesa en Vlahovic in elke linie toptalenten rondlopen. Dat gaat tegenwoordig gepaard met de ervaring van de Bonaventura en (binnenkort) Borja Valero, die allebei transfervrij waren.

 

Het is te hopen dat Fiorentina zo snel mogelijk een échte trainer voor de groep heeft staan. Dan kunnen er dit jaar eindelijk weer mooie dingen in het Artemio Franchi gebeuren.

 

Trainer: Beppe Iachini

Speler om op te letten: Christian Kouame

Prognose: 8e

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.