Preview Serie A 20/21: Bologna

Gepubliceerd op 16 september 2020 om 13:48

Ook bij Bologna heeft men een goede infrastructuur staan. Onder de eigenaar Joey Saputo is de afgelopen jaren het roer omgegooid. Sinds de Amerikaan de touwtjes alleen in handen heeft, besloot de club om voortaan flink in jonge en talentvolle spelers te investeren. Met succes, want aankomend seizoen staat er een heel erg mooi team in het Renato dell’Ara.

 

Bij het elftal van trainer Sinisa Mihajlovic, bij wie vorig jaar leukemie werd geconstateerd en die inmiddels aan de betere hand is, staan er komend seizoen een paar hele interessante spelers op het veld. Daarbij is het vooral interessant om rechtsback Takehiro Tomiyasu (21), middenvelder Nicolas Domingiuez (22), Musa Barrow (21) en Musa Juwara (18) in de gaten te houden.

 

Maar wat mij betreft is de échte one to watch aan de kant van Bologna komend seizoen niemand minder dan Jerdy Schouten (23). De oud-middenvelder van Excelsior had vorig jaar wat logische aanpassingstijd nodig, maar groeide er naarmate het seizoen vorderde steeds beter in. Vooral op bezoek bij Roma, toen Bologna met 2-3 won, speelde Schouten een hele goede wedstrijd. In principe heeft de middenvelder alles om in Italië te slagen: intelligentie, overzicht en een goede pass.

 

Omdat er met Stefano Denswil en Mitchell Dijks nóg twee Nederlanders spelen, is Bologna komend seizoen zeker een elftal om in de gaten te houden. Het team staat voor aanvallend voetbal en heeft een hoge gunfactor. Met een negende plek denk ik dat de Rossoblu het uitstekend gaan doen.

 

Trainer: Sinisa Mihajlovic

Speler om op te letten: Jerdy Schouten

Prognose: 9e

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.