Preview Serie A 20/21: Cagliari

Gepubliceerd op 15 september 2020 om 23:07

Nog maar eens een club waar er komend seizoen een nieuwe trainer voor de groep staat. Dat Cagliari vorig seizoen besloot om Rolando Maran de laan uit te sturen en Walter Zenga als nieuwe manager aan te stellen, pakte niet goed uit. Dat was niet geheel verrassend. Zenga was vroeger een goede keeper, maar mislukte als trainer overal. Na een teleurstellende reeks prestaties besloten de club en hij uit elkaar te gaan.

 

Komend seizoen is Eusebio Di Francesco de manager van de Rossoblu. Het is een enorm interessante keuze. Als trainer van Sassuolo maakte de ex-speler indruk en lukte het zelfs een keer om Europees voetbal te spelen. Daarmee verdiende hij de stap naar Roma.

 

Hoewel de halve finaleplaats in de Champions League fantastisch was, werd zijn periode daar vooral gekenmerkt door vreemde beslissingen en een desastreuze samenwerking met technisch directeur Monchi. Na een reeks flaters mocht het duo de biezen pakken.

 

Bij Cagliari is Di Francesco op zoek naar eerherstel. In principe is het met de huidige selectie best mogelijk om een plek in het linkerrijtje te veroveren. Nahitan Nandez is een top middenvelder, aanvaller Joao Pedro liet het vorig seizoen wekelijks zien en was in de Serie A achttien keer trefzeker en met Alessio Cragno staat er echt een goede keeper in het doel. Toch zal de aanvallende speelstijl best was van de spelers van Cagliari eisen. Ik vraag me af of het ze gaat lukken om indruk te maken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.