Preview Serie A 20/21: Parma

Gepubliceerd op 15 september 2020 om 22:50

Bij Parma was men afgelopen seizoen niet helemaal tevreden met de keurige elfde plek in de Serie A. Het was de reden om trainer Roberto D’Aversa de laan uit te sturen en Fabio Liverani aan te stellen als nieuwe manager.

 

Laatstgenoemde degradeerde afgelopen seizoen met zijn Lecce en moest na afloop van het seizoen het veld ruimen. Toch maakte zijn ploeg bij tijd en wijlen indruk met de prestaties tegen enkele topploegen en was het veldspel van de Giallorossi niet onaardig.

 

Met Liverani als trainer van Parma mogen we komend seizoen een tactisch uitstekend voorbereide ploeg verwachten. Helaas raakten de Crociati met Dejan Kulusevski – die van Atalanta was gehuurd en dit jaar bij Juventus speelt – hun beste speler deze zomer kwijt. Toch zijn er genoeg interessante spelers in het Tardini overgebleven.

 

In de spits heeft Liverani bijvoorbeeld de beschikking over good old Roberto Inglese en Andreas Cornelius. Het zijn twee interessante bombers, waarbij Cornelius vorig seizoen profiteerde van de zware kruisbandblessure van zijn concrrent. Hij maakte liefst twaalf competitiedoelpunten. Ik zie het hem weer lukken. Toch denk ik dat de elfde plek van vorig jaar niet kan worden geëvenaard.

 

Trainer: Fabio Liverani

Speler om op te letten: Andreas Cornelius

Prognose: 12e

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.