Preview Serie A 20/21: Sampdoria

Gepubliceerd op 15 september 2020 om 22:07

Er is eigenlijk geen enkele reden om aan te nemen dat Sampdoria komend seizoen niét tegen degradatie hoeft te vechten. Hoewel de ploeg van Claudio Ranieri veel talent herbergt, komt de selectie van Het Meisje op een paar gebieden echt te kort om mee te doen om een plek in het linkerrijtje.

 

Emil Audero had het vorig jaar wat moeilijk, maar is op 23-jarige leeftijd echt een uitstekende keeper. In de verdedigende linie ligt het niveau al een stuk lager. Als namen als Tonelli, Yoshida en Colley nog kans maken op een basisplaats, dan zegt dat genoeg over het algehele niveau van de linie: treurig.

 

In de andere linies is de selectie van Sampdoria al een stukje interessanter. Op het middenveld lopen met Jankto, Thorsby en Depaoli wat verdienstelijke spelers en in de aanval rekenen de Blucerchiati ook komend seizoen nog op Fabio Quagliarella, die inmiddels 37 is. Aan het einde van het vorige seizoen vormde hij een mooi koppeltje met Federico Bonazzoli. Het voormalig toptalent van Inter hervond zijn zelfvertrouwen ineens en maakte een aantal belangrijke doelpunten in de strijd tegen degradatie. Claudio Ranieri zal het spitsenduo ook komend seizoen hard nodig hebben. En met deze selectie is een dertiende plek dan niet eens onaardig.

 

Trainer: Claudio Ranieri

Speler om op te letten: Federico Bonazzoli

Prognose: 13e

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.