Preview Serie A 20/21: Torino

Gepubliceerd op 15 september 2020 om 21:15

  Vorig seizoen voorspelde ik dat Torino boven Atalanta zou eindigen. Dat bleek uiteindelijk een domme verwachting. De Granata kenden een enorm teleurstellend seizoen en kwamen niet verder dan een zestiende plek, terwijl Atalanta een van de succesvolste seizoenen uit haar bestaan kende en derde werd.

   

  Dit seizoen ben ik iets voorzichtiger met Torino. Met Marco Giampaolo heeft voorzitter Urbano Cairo een aanvallend ingestelde trainer aangesteld. Toch vrees ik dat de selectie nog steeds te veel is ingericht naar de aftandse smaak van Walter Mazzarri, die vorig seizoen werd ontslagen na een reeks teleurstellende resultaten.

   

  Doordat ook zijn opvolger Moreno Longo inmiddels is vertrokken, lijkt Torino met Giampaolo een nieuwe weg ingeslagen. Maar zo lang spelers als Simone Verdi en Simone Zaza onder hun kunnen blijven presteren en Andrea Belotti het niet allemaal in zijn eentje kan doen, vrees ik dat er ook komend seizoen weinig aanvallende dreiging van de ploeg uit gaat. Bij de start van het seizoen geef ik dan ook alvast één tip: een potje van Torino mag je voor de verandering best overslaan.

   

  Trainer: Marco Giampaolo

  Speler om op te letten: Simone Verdi

  Prognose: 14e

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.