Preview Serie A 20/21: Udinese

Gepubliceerd op 15 september 2020 om 18:20

Bij Udinese vallen de resultaten de afgelopen seizoenen wat tegen. Iets meer dan tien jaar geleden kwalificeerden de Bianconeri zich nog wel eens voor Europees voetbal. Tegenwoordig moeten de fanatieke fans genoegen nemen met een strijd tegen degradatie en een uiteindelijke plek in het rechterrijtje. Ook komend jaar lijkt er een lang seizoen op het menu te staan.

 

Toch heeft Udinese best een aardige selectie. Allereerst is het de meest Nederlands getinte club van de Serie A. Met Thomas Ouwejan, Bram Nuytinck, Marvin Zeegelaar, Hidde ter Avest en Thomas Ouwejan zijn er komend seizoen vijf landgenoten in de Dacia Arena te bewonderen en ook William Troost-Ekong heeft Nederlandse roots.

 

Naast het Nederlandse kliekje heeft Udinese traditioneel veel Zuid-Amerikanen in de selectie. Vooral middenvelder Rodrigo De Paul en keeper Juan Musso – toevallig allebei Argentijnen – zijn er twee om in de gaten te houden. Het duo is absoluut klaar voor een stap hogerop. Door de hoge vraagprijs en de corona crisis worden de transferplannen alleen nogal in de war geschopt.

 

Mochten De Paul en Musso blijven, dan lukt het Udinese wel om in de Serie A te blijven. Vertrekt het duo tóch, dan kan het helaas alsnog best een lang seizoen worden voor onze landgenoten.

 

Trainer: Luca Gotti

Speler om op te letten: Rodrigo De Paul

Prognose: 15e

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.