Preview Serie A 20/21: Genoa

Gepubliceerd op 14 september 2020 om 23:05

Bij Genoa gaat het de afgelopen seizoenen telkens hopeloos mis. Doordat eigenaar Enrico Preziosi steevast de beste spelers verkoopt, is het niveau bij de Rossoblu de afgelopen seizoenen enorm achteruitgehold. Voorheen streed de ploeg wel eens mee om de Europese tickets. De laatste paar seizoenen moeten de fans genoegen nemen met een strijd tegen degradatie. De afgelopen twee jaar handhaafde Genoa zich pas op de laatste speeldag.

 

Om de degradatiestreep komend seizoen écht te ontlopen, was Genoa deze transferperiode enorm actief. Oud-Heraclied Lennart Czyborra en Filippo Melegoni kwamen over van Atalanta en ook Milan Badelj (Lazio) versterkte de rood-blauwe gelederen. Voor de Italiaans voetballiefhebbers springt de naam van Miha Zajc het meeste in het oog. De fijnvoetige Sloveen maakte een aantal seizoenen gelederen furore bij Empoli en maakte vervolgens de stap naar Fenerbahçe. Genoa huurt Zajc komend jaar van de Turkse topclub. Het is de verwachting dat hij een grote concurrent van Lasse Schöne wordt.

 

Met Rolando Maran heeft Genoa komend seizoen (voor de verandering) een nieuwe trainer. Maran zat vorig seizoen bij Cagliari, maar werd daar na wat tegenvallende resultaten weggestuurd. Ik vrees dat Maran met een zestiende plek ook bij Genoa ietwat gaat teleurstellen. Al mogen ze bij de Rossoblu ook komend jaar al blij genoeg zijn met handhaving.

 

Trainer: Rolando Maran

Speler om op te letten: Miha Zajc

Prognose: 16e

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.