Preview Serie A 20/21: Verona

Gepubliceerd op 14 september 2020 om 21:51

Verona was vorig jaar dé verrassing van de Serie A. Voorafgaand aan het seizoen had eigenlijk niemand verwacht dat de Gialloblu zich zo makkelijk zouden handhaving. Uiteindelijk bleek Europees voetbal er zelfs bijna in te zitten en deed de ploeg van Ivan Juric zelfs lang mee om de zevende plek. Door een logisch dipje moest de ploeg uiteindelijk genoegen nemen met de negende stek, wat evengoed een enorm knappe prestatie was.

 

Helaas is het voor een club als Verona – je noemt Hellas volgens de Italiaanse voetbaletiquette niet – onmogelijk om de absolute parels te behouden. Sofyan Amrabat was vorig seizoen misschien wel de beste middenvelder van de competitie en speelt komend jaar bij Fiorentina en ook Amir Rrahmani maakte een transfer. De verdediger is dit jaar te bewonderen bij Napoli. Marash Kumbulla is nog wél heel even in het Bentegodi te bewonderen, maar zal binnenkort vast en zeker een stap maken. Hetzelfde geldt voor Davide Faraoni, die al maanden met Lazio in verband wordt gebracht

 

Hoewel trainer Ivan Juric aanbleef, vrees ik dat Verona een moeilijk seizoen tegemoet gaat. Met de huidige selectie is het de verwachting dat de Gialloblu ‘gewoon’ weer tegen degradatie moeten knokken. Het zal moeilijk genoeg zijn om boven de streep de blijven, maar door de aanwezigheid van twee zwakke promovendi denk ik dat het Verona zou moeten lukken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.