Preview Serie A 20/21: Benevento

Gepubliceerd op 14 september 2020 om 21:14

Benevento was vorig seizoen het Liverpool van Italië. De club – waar Pippo Inzaghi tegenwoordig trainer is – werd al zeven speelronden voor het einde van de Serie B kampioen en eindigde uiteindelijk liefst achttien punten voor nummer twee Crotone.

 

Bij Benevento is men al jaren hyper ambitieus. De Zuid-Italiaanse club wordt geleid door zaakwaarnemer Oreste Vigorito, die in 2005 besloot om dik in in de club te investeren. Dat deed hij destijds samen met zijn broer Ciro Vigorito, die inmiddels is overleden en de naam van het stadion draagt.

 

De club speelde twee seizoenen geleden al even in de Serie A. Destijds maakte de ploeg van Roberto De Zerbi – inmiddels manager van het alom gewaardeerde Sassuolo - indruk met aanvallend voetbal, maar lukte het telkens maar niet om punten te pakken. 

 

Uiteindelijk werd het eerste punt behaald na een 2-2 gelijkspel met Milan. Het was uitgerekend keeper Alberto Brignoli die in de 95e minuut de gelijkmaker binnenkopte. Later wist Benevento in San Siro zelfs van Milan te winnen. Uiteindelijk bleek het trouwens niet genoeg voor handhaving. De club stond vanaf speelronde drie onder de streep en bleef daar het gehele seizoen staan. Ik vrees dat het aankomend seizoen ook kan gebeuren.

 

Toch heeft Benevento een paar interessante spelers in de gelederen en kan het aankomend seizoen zo maar verrassen. Marco Sau is een van mijn favoriete Italiaanse bombers, Roberto Insigne (het broertje van) is een prima aanvaller en Gaetano Letizia is een fijne linksback.

 

Bovendien haalde Benevento al een paar serieuze versterkingen. Kamil Glik kwam over van AS Monaco en Gianluca Lapadula en naamgenoot Caprari kwamen van respectievelijk Genoa en Sampdoria. Het zijn Serie A-waardige spelers. Toch vrees ik dat zelfs publieksfavoriet Pippo Inzaghi ze niet voor degradatie kan behoeden.

 

Trainer: Pippo Inzaghi

Speler om op te letten: Marco Sau/Gaetano Letizia

Prognose: 18e

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.