Preview Serie A 20/21: Spezia

Gepubliceerd op 14 september 2020 om 10:48

  Lo Spezia speelt komend seizoen voor de eerste keer in haar historie in de Serie A. Onder leiding van offensieve trainer Vincenzo Italiano – een in Duitsland geboren Italiaan – lukte het de ploeg uit de havenstad om als derde in de Serie B te eindigen, waarna het in de play-offs te sterk was voor Chievo en Verona.

   

  Bij Spezia zijn de Nederlandse ogen komend seizoen natuurlijk op Jeroen Zoet gericht. De international kwam over van PSV en is in La Spezia komend seizoen de eerste keeper. Het is zeker dat Zoet genoeg te doen zal krijgen, want verder heeft de club – mede door de korte voorbereiding op het nieuwe seizoen - geen Serie A-waardig elftal op de been weten te brengen.

   

  Toch is er komend jaar best wel wat om op te letten bij Spezia. Emmanuel Gyasi is een interessante linksvoor, Martin Erlic is klaar voor een stap hogerop en met Andrey Galabinov heeft de ploeg een prima spits in huis. Afgelopen week stond er al een groot interview met de 31-jarige Bulgaar in de Gazzetta dello Sport. Daarin gaf hij aan zes talen te spreken en komend seizoen meer dan tien keer te willen scoren.

   

  Met Italiano heeft Spezia in ieder geval een trainer in huis dankzij wie dat mogelijk kan zijn. Hij predikt een aanvallende speelstijl en had eerder succes bij Trapani, waarmee hij van de Serie C naar de Serie B wist te promoveren. Ook bij Spezia lukte het de oefenmeester om promotie te bewerkstelligen. Nu het is het de taak om in de Serie A te blijven. Met dit spelersmateriaal zie ik het somber in. En daar kunnen ook Jeroen Zoet en straks (misschien) Jorrit Hendrix niets aan veranderen.

   

  Trainer: Vincenzo Italiano

  Speler om op te letten: Andrey Galabinov

  Prognose: 20e

   

   

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.