Preview Serie A 19/20: Juventus

Gepubliceerd op 24 augustus 2019 om 10:05

Tien jaar geleden had niemand verwacht dat Juventus dit seizoen voor de negende keer achter elkaar kampioen kan worden. Na de degradatie als gevolg van het Calciopoli-schandaal waren de Bianconeri direct gepromoveerd en in het seizoen erna kon Juve zich weliswaar weer meten met de beste ploegen van de Serie, het was Agnelli & co niet gelukt om de kampioensmachine direct weer op volle toeren te laten draaien. Na enkele teleurstellende zevende plekken ging het roer om en werd Antonio Conte – ex-speler van Juve en inmiddels een onervaren trainer – aangesteld als nieuwe manager. Het was een schot in de roos. Juventus greep de Italiaanse troon en stond deze niet meer af. Een soort Queen Elizabeth, waarbij Napoli inmiddels flink solliciteert naar de rol van Prins Charles.

 

Prijzenhonger

Het schrikbarende aan Juventus is dat het door de jaren heen enkel sterker lijkt te zijn geworden. Iedere keer als een andere club de Bianconeri lijkt te benaderen, weten de fantastische bestuurders iets te verzinnen waardoor de Turijnse prijzenhonger weer direct gestild kan worden. Was voorheen Beppe Marotta – inmiddels de technische voorman bij ‘concurrent’ Inter – de hoofdverantwoordelijke over de transferpolitiek, is dat anno 2019 Fabio Paratici. Het duo werkte enkele jaren samen en is verantwoordelijk voor een paar van de beste transfers van dit decennium. Zo lukte het Paratici en Marotta om Andrea Pirlo, Paul Pogba en Sami Khedira gratis naar het Allianz Stadium te lokken en mag ook het halen van Cristiano Ronaldo als een knap staaltje vakwerk worden gezien.

 

Ook deze zomer bleek Juventus bijzonder slagvaardig. Allereerst besloot trainer Massimiliano Allegri om na een succesvolle dienstperiode op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging, waarna zijn vervanger razendsnel klaar staat. Met Maurizio Sarri staat er aankomend seizoen een manager voor de groep die garant staat voor aantrekkelijk en aanvallend voetbal. Iets wat er de afgelopen seizoenen best wel eens aan ontbrak bij Juventus. In principe heeft Sarri – voorheen een heel erg geliefde trainer van Napoli, alwaar hij door zijn nieuwe baan tegenwoordig wordt verguisd - in Turijn de ideale selectie bij elkaar om zijn ploeg aanvallend spel op de mat te laten leggen.

 

Gigantische concurrentie

Momenteel is de selectie van Juventus echter te groot, waardoor de Bianconeri genoodzaakt zijn om in de laatste weken van de transferzomer nog enkele prima spelers te lozen. Namen als Mario Mandzukic, Blaise Matuidi, Sami Khedira en – meest opvallend – Paulo Dybala staan op de nominatie om verkocht te worden. Het is een gevolg van de dure komst van Matthijs de Ligt. Voor de vierde zomer op een rij besloot Juventus om flink te portemonnee te trekken en zo de selectie te versterken met één of meerdere (potentiele) wereldtoppers. Omdat er voorlopig weinig spelers vertrokken, zit het bestuur van Juventus in zijn maag met de Financial Fair Play-reglementen én met een overvolle selectie.

 

Door de grote concurrentie zou het niet verwonderlijk zijn als Matthijs de Ligt de eerste competitieduels van Juventus vanaf de bank moet toekijken. Ook anno 2019 behoort het koppeltje Chiellini-Bonucci nog tot de beste van de wereld. Op den duur moet het De Ligt lukken om de soms ietwat stuntelende Bonucci uit de basis te spelen. De verwachting is echter dat Sarri – die de eerste competitieduels vanuit huis kijkt vanwege een longontsteking – voorlopig voor de veiligere optie kiest.

 

Raadsels

Op het middenveld en in de aanval zijn er bij Juventus nogal wat raadsels. Vorig seizoen was er een schrijnend gebrek aan creativiteit op het Turijnse middenveld. Aan Sarri de taak om dat – misschien wel met hulp van aanwinsten Ramsey en Rabiot – op te lossen. In de voorste linie is enkel Cristiano Ronaldo zeker van zijn plek.

 

Hoewel Dybala op de nominatie staat om te worden verkocht, zou hij ideaal zijn om als valse nummer 9 te fungeren in de 433 van Sarri. Bovendien is de spitspositie de enige plek waar de Bianconeri zich nog heel erg graag zouden willen versterken. Lukt het nog om enkele spelers te lozen, dan sluit ik niet uit dat Inter-spits Mauro Icardi de stap naar Turijn maakt. Het zou Juventus een bijna niet te kloppen machine maken. Als het dat niet al is.

 

Trainer: Maurizio Sarri

Speler om op te letten: Paulo Dybala

Verwachte eindpositie: 1e

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.