Preview Serie A 19/20: Roma

Gepubliceerd op 23 augustus 2019 om 13:34

Bij het schrijven van dit stukje probeer ik erachter te komen waarom ik voor het aankomende seizoen relatief veel vertrouwen in Roma heb. De Giallorossi werden vorig seizoen zesde, legden vaak hele matige wedstrijden op de mat en verloren met Kostas Manolas en Stephan El Shaarawy twee vrij belangrijke spelers. Toch denk ik dat de ploeg van nieuwe trainer Paulo Fonseca zich de komende jaargang kan gaan meten met ploegen als Napoli, Inter en Milan.

 

Technisch directeur

Dat komt mede door het goede werk van Gianluca Petrachi. De sportief directeur kwam afgelopen zomer over van Torino – waar hij het de afgelopen seizoen meer dan uitstekend heeft gedaan – en heeft de selectie van Roma enorm versterkt. Draaide het middenveld het afgelopen seizoen heel erg slecht bij gebrek aan een absolute regisseur, besloot Petrachi om er twee te halen. Jordan Veretout kwam via een ingewikkelde instructie over van Fiorentina en Amadou Diawara werd in de transfer van Kostas Manolas naar Napoli betrokken en bewandelde de tegenovergestelde richting. De verwachting is dat Diawara en Veretout de aankomende maanden met elkaar gaan knokken voor een plek in de basis. Wie er ook start, beide spelers zijn normaal gesproken een vooruitgang ten opzichte van de spelers die de rol vorig seizoen invulden.

 

Onder nieuwe trainer Fonseca is het de verwachting dat Roma in een 4231-formatie gaat aantreden. Hetgeen ideaal is voor ex-Ajacied en Nederlander Justin Kluivert. Helaas heeft Kluivert na het vertrek van concurrent El Shaarawy geen vaste basisplek te pakken. Voorlopig heeft Cengiz Ünder namelijk een streepje voor, terwijl aanvallend middenvelder Nicolo Zaniolo waarschijnlijk de rol op de rechterflank gaat vervullen. Aan Kluivert de taak op zich in de vernieuwde basis te knokken.

 

Versterkte verdediging

Ook verdedigend draaide het vorig seizoen niet top bij Roma, waardoor Petrachi ook daar op zoek is gegaan naar versterking. Gianluca Mancini kwam – wederom via een ingewikkelde constructie vanwege de Financial Fair Play – over van Atalanta, terwijl Leonardo Spinazzola van Juventus overkwam en zo de roodgele gelederen versterkte. Het duo lijkt verzekerd van een basisplaats en moet er voor zorgen dat de organisatie van achteruit het komende seizoen beter staat. Best opvallend, want het zou inhouden dan Aleksandr Kolarov op de bank belandt. Het is trouwens afwachten wie de rechterkant van de verdediging invullen, aangezien Roma hard op zoek is naar een extra rechter centrale verdediger en Alessandro Florenzi en de van Chelsea gehuurde Davide Zappacosta met elkaar gaan knokken voor de overgebleven basisplek.

 

De beste handeling van nieuwe technisch directeur Petrachi was misschien wel het verlengen van het contract van Edin Dzeko. De Bosniër flirte de volledige transferperiode met Inter en leek op het punt te staan om een contract bij de Nerazzurri te tekenen, maar besloot uiteindelijk om zich langer aan Roma te verbinden. De doelpunten van Dzeko moeten er voor zorgen dat de Giallorossi terug gaan keren in de Champions League. Ik denk dat dat gaat lukken.

 

Trainer: Paulo Fonseca

Speler om op te letten: Amadou Diawara

Verwachte eindpositie: 4e

Reactie plaatsen

Reacties

André Douma
5 jaar geleden

Gelukkig nu ook een betrouwbare doelman erbij. Met een extra spits en nog een verdediger op rechts heeft Roma een uitgebalanceerde selectie met evenwaardige vervangers voor elke positie. Garantie voor een evenwichtig en sterk seizoen zonder blamages zoals tegen Atalanta. "We" gaan volgens mij meedoen om plek 3.